A kert ápolása során – különösen tavasszal és ősszel – nagy mennyiségű nyesedék halmozódik fel. Mihez kezd majd a rengeteg kerti hulladékkal? A legkézenfekvőbb megoldás az, ha egy kerti aprítógéppel eltünteti ezeket. A készülékkel nem csak felaprítja a fákról lemetszett vékonyabb gallyakat és ágakat, vagy a sövényekről levágott nyesedéket és kerti hulladékokat, hanem komposztot vagy mulcsot is készíthet, és így „újrahasznosíthatja” ezeket. Az Einhell termékcsaládjában megtalálja a csendes elektromos darálókat és a késes aprítógépeket is. Mindkét típust környezetbarát elektromos motorral szállítjuk. A késes aprítógép nagy sebességgel forgó kései felaprítják a nyesedéket, ami így tökéletes lesz mulcsozáshoz. A csendes elektromos daráló - mint ahogyan a neve is sugallja - rendkívül csendes működést szavatol, miközben a vágóhenger felaprítja a betöltött nyesedéket. A robosztus és minimális karbantartást igénylő készülékek így tehát tökéletesek kiváló minőségű komposzt készítésére.

 

Az Einhell kínálatában elérhető aprítógépek

Csendes elektromos darálók vágóhengerrel

Ha szeretné komposztálni és később humuszként újrahasznosítani a levágott vékonyabb ágakat és növényeket, akkor Önnek csendes aprítógépeink vagy hengeres aprítóink valamelyikét érdemes választania.

A vágóhenger a nyomólaphoz közel forog, így automatikusan behúzza és összezúzza a fás növényeket és még a vastagabb ágakat is. A rostok ezáltal felbomlanak, a durva aprított anyag pedig gyorsabban elrothad a komposztban. A hengeres aprítógépek sokkal csendesebbek, mint a késes társaik.

Késes aprító

Szeretné felaprítani a fát, a sövény- és zöldnyesedéket, hogy mulcsként használhassa? Akkor feltétlenül nézze meg, mire képesek elektromos késes aprítóink!

A praktikus kerti aprítógépek két speciális acélból készült, ellenkező irányban forgó késsel vágják fel az aprítandó anyagot. A biztonságos munkavégzés érdekében mellékelünk egy tömőfát a készülékhez. Ezzel a készülékkel rövid idő alatt sok ágat és puha növényi részt dolgozhat fel. Bár a kések – ellentétben a hengerekkel – idővel eltompulnak, gyorsan újraélezhetők vagy egyszerűen kicserélhetők.

Mindegy, hogy késes vagy hengeres aprítógépre van szüksége, termékkínálatunkban egészen biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb készüléket! Ismerje meg gépeinket, és tudja meg, melyik modell illeszkedik legjobban az Ön elképzeléseihez! Aprítógép-kisokos

Mire érdemes a kerti aprítógép vásárlásakor figyelnie?

Még mindig nem tudja, hogy késes vagy hengeres kerti aprítógépet válasszon, vagy hogy a tartozékoknak, például a felfogódoboznak egyáltalán van-e értelme? Az alábbiakban megmutatjuk Önnek, mire kell figyelnie a vásárlás során (és segítünk megkönnyíteni a döntést is).

Robosztus kések vagy aprítóhengerek

Minél nagyobb egy kert, annál több az elvégzendő munka. A fát, a zöld növényzetet és a sövénynyesedéket oldalsó robusztus késekkel vagy kiváló minőségű vágóhengerrel felszerelt kerti aprítóval zúzhatja össze.

Az Einhell késes aprítógépeit két hosszú élettartamú, speciális acélból készült, ellentétes irányban és megfordítható késekkel tervezték, melyek cseréje és tisztítása rendkívül egyszerű. Ha a hengeres aprítógép eltömődik, a forgásirányváltó-kapcsoló segítségével megváltoztathatja a forgásirányt, és a beszorult anyag így pillanatok alatt kiszabadítható.

Fontos biztonsági funkciók

Annak érdekében, hogy biztonságosan dolgozhasson az aprítógépével, nagyon fontos, hogy néhány biztonsági intézkedést feltétlenül betartson. Késes aprítóink adagolótölcsérét biztonsági kapcsolóval szerelték fel, amely biztosítja, hogy az aprítógép kikapcsoljon, ha a tölcsért lehajtja, például a kések ellenőrzéséhez.

A munka közbeni sérülések elkerülése érdekében a késes aprítógépek mellé tömőfát mellékelünk, amellyel biztonságosan a tölcsérbe nyomhatja a felaprítandó növényeket. A túlterhelés elleni védelem óvja a készülék motorját, és ezáltal hosszabb élettartamot is biztosít.

Mobilis és tiszta aprítás

A készülék egyszerűen mozgatható a praktikus kerekeknek köszönhetően, rendkívül kényelmes és rugalmas munkavégzést biztosítva ezáltal.

Válassza átlátszó gyűjtődobozzal felszerelt termékeinket, amelyekbe könnyedén összegyűjtheti a felaprított zöldhulladékot. Ha a gyári csomagolás tartalmazza a tömőfát, akkor célszerű egy tartót is beszerezni, hogy a tömőfa mindig kéznél lehessen.