Függetlenül attól, hogy Ön lelkes kezdő ezermester vagy szakember, az Einhell sarokcsiszolója hasznos segítőtárs lesz a munkája során. A készülékkel könnyedén vághat fémet, követ és kerámiát. Kiválóan alkalmas csiszolásra, felületek simítására, rozsda eltávolítására, élek és sorják lekerekítésére - még a legkeményebb anyagok esetén is. Azon túlmenően, hogy az Einhell sarokcsiszolói nagyteljesítményűek, segítségükkel még a sarkok és a bemélyedések is pontosak, szépen megmunkáltak lesznek. Ha Önnek maximális teljesítményre van szüksége, akkor válassza hagyományos (kábeles) termékeinket. Ha a kényelem és a rugalmasság az elsődleges szempont, akkor mindenképpen a Power X-Change akkumulátor rendszerrel felszerelt kivitel mellett tegye le a voksát!

Sarokcsiszolók a tökéletes felületért

Határtalan szabadság az akkumulátortechnológiának köszönhetően

Az Einhell maximális hatékonyságot biztosító sarokcsiszolói a Power X-Change termékcsalád akkus készülékeiként és elektromos hálózatról üzemeltethető változatban egyaránt elérhetők. A Power X-Change akkumulátorrendszer határtalan szabadságot biztosít, bármilyen munkáról legyen is szó. A 3,0 Ah kapacitású, max. 18 V feszültséget biztosító intelligens lítium-ion akkumulátorok különösen erőteljessé teszik ezeket a sokoldalú készülékeket, amelyek még akkor is könnyedén megbirkóznak a komoly igénybevétellel, ha huzamosabb ideig kell használnia őket. Kifinomult technológia, tartós kivitel és biztonságos munkavégzés: az akkumulátoros készülékekkel mindig gyorsan és hatékonyan dolgozhat!

Nagy teljesítményű elektromos sarokcsiszolók

Az Einhell nagy teljesítményű elektromos sarokcsiszolói mindig maximális teljesítményt biztosítanak. Ha elektromos hálózatról üzemeltethető vezetékes készülékekkel dolgozik, akkor nem kell az akkumulátor töltési kapacitása miatt aggódnia még akkor sem, ha huzamosabb ideig használja a készüléket (feltéve természetesen, hogy van a közelben elektromos csatlakozási lehetőség, vagy legalább egy hosszabbítókábel). Olcsó és hatékony megoldások: igen, ezek az Einhell elektromos sarokcsiszolói! Bár az akkus készülékek határtalan rugalmasságot és szabadságot biztosítanak, teljesítményük nem éri el az elektromos hálózatról üzemeltethető társaik teljesítményét.

 

Elektromos vagy akkumulátoros sarokcsiszolót érdemes választania?

Mielőtt belekezd egy projektbe, mindig tegye fel magának a kérdést, hogy a vezetékes vagy akkumulátoros sarokcsiszolók tulajdonságait tudná-e jobban kamatoztatni. Az Einhell tápkábellel felszerelt elektromos készülékei rendkívül erősek, és mindig elegendő energiát biztosítanak az időigényes projektek elvégzéséhez. Ha a rugalmasság és a szabadság a legfőbb szempont, akkor Önnek az akkumulátoros termékeket érdemes választania: készülékeink mindkét tulajdonságot magukban egyesítik. Az Einhell bizonyos sarokcsiszoló-modelljeit szénkefe nélküli motorral szállítjuk, mivel ez a megoldás sokkal nagyobb teljesítményt biztosít, mint a hagyományos, szénkefés motorral felszerelt változatok. Az akkumulátoros sarokcsiszolók ára valamelyest magasabb, mint az elektromos hálózatról üzemeltethető készülékeké.

Mire érdemes figyelnie a sarokcsiszolók vásárlása során?

Nem minden sarokcsiszoló egyforma: az egyes modellek között jelentős különbségek vannak a termékjellemzők és az árak tekintetében. Azt, hogy mit kell figyelembe vennie vásárláskor, és melyek a lényleges funkciók, az alábbiakban olvashatja el.

Maximális hatékonyság

Legyen szó csiszolási, vágási és felület-előkészítési feladatokról, a sarokcsiszolóval pillanatok alatt megmunkálhatja a fém-, vas- és kőfelületeket. Gyors és hatékony vágás: ez az elektromos készülékek legfőbb jellemzője. Egyes készülékeket szénkefe nélküli motorral láttak el, amelyek nagyobb teljesítményt és hosszabb élettartamot biztosítanak, mint szénkefével felszerelt társaik. A max. 77 mm vágásmélység és 230 mm korongátmérő lehetővé teszik, hogy a sarokcsiszolóval még a legkeményebb anyagokat, például a követ is könnyedén elvágja. Az üresjárati fordulatszám is rendkívül fontos: minél magasabb a fordulatszám, annál nagyobb erővel vágja át a megmunkálandó anyagot. Az üresjárati fordulatszám már önmagában is információt hordoz a készülék sebességével kapcsolatban. Az üresjárati fordulatszámnak minden esetben legalább 8000 min^-1-nek kell lennie.

Úttörő technológia, a legapróbb részletekig kidolgozva

A sarokcsiszoló korongját egy derékszögű hajtómű hajtja, amely lehetővé teszi, hogy mindig szépen és pontosan dolgozzon, akár csiszoláshoz, vágáshoz vagy felületek előkészítéséhez használja a készüléket. A korongot könnyen, szerszám nélkül kicserélheti a gyorsrögzítő anya segítségével. A túlmelegedés elkerülése érdekében a készüléket túlterhelés elleni védelemmel szerelték fel. Az erős alumínium hajtóműház rendkívül hosszú élettartamot biztosít a készüléknek. Az akkut és a töltőt, valamint a vágókorongot és a korongvédőt szériatartozékként mellékeljük bizonyos készülékekhez. Ha az Ön készülékeihez ezeket nem mellékelték gyárilag, akkor kedvező áron megvásárolhatja őket online vagy az Einhell termékeket forgalmazó szaküzletekben.

Készülékház, súly

A készülékház és a tengely kialakítása szintén fontos információt hordoz a készülék minőségével kapcsolatban. A hosszú élettartam biztosítása érdekében nélkülözhetetlen, hogy a készülékház erős anyagból, pl. alumíniumból készüljön. A Softgrip borítású puha markolat és a pótfogantyú ergonomikus használatot és biztos fogást tesznek lehetővé. Mindig vegye figyelembe a készülék súlyát: minél nehezebb, annál nehezebb lesz használnia is! Minél könnyebb a készülék, annál inkább kíméli a csuklóját és az alkarját - ez pedig óriási segítség, ha huzamosabb ideig kell dolgoznia a sarokcsiszolóval.

Funkciók és biztonság

Az akkumulátor, a teljesítmény és a készülékház mellett fektessen nagy hangsúlyt a készülék további funkcióira és a biztonsági szempontokra is. Mindig fém- vagy műanyagborítással ellátott elektromos készüléket válasszon: ezek a burkolattípusok nehezebben kopnak, és biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. A lágyindítás maximális kényelmet és biztonságot garantál, mivel a készülék fokozatosan gyorsul fel a munka elvégzéséhez szükséges fordulatszámra - védve ezzel az elektromos hálózatot és a felhasználót is. Az újraindulás elleni védelem megakadályozza, hogy egy esetleges áramkimaradást követően a készülék véletlenül beinduljon - minimálisra csökkentve ezáltal a sérülésveszélyt. A porelszívás azonnal elvezeti a munka során keletkező port és a szennyeződéseket, ami szintén hatalmas segítséget jelent a munkaterület tisztán tartása érdekében.