További találatok

Az Einhell a BMW i Motorsport Fő Partnere BMW i Motorsport

Iránya a jövő - akkumulátor meghajtással

Teljesítmény, kitartás és hosszú élettartam - így foglalható össze röviden és tömören az elektromobilitás lényege. Ez a három szó nem csupán a Formula-E versenysorozat sarokkövét képezi, hanem az Einhell akkumulátoros szerszámainak jövőjét is nagyban meghatározza. Mindezek figyelembe vételéve a BMW i motorsporttal történő együttműködés logikus és egyben fontos stratégiai lépés is volt, amely új kommunikációs horizontot nyitott a konszern számára. Egyre több ezermester és hobbikertész tapasztalhatja meg azt a szabadságot, amelyet az akkumulátoros készülékek nyújtanak.

Büszkén jelentjük, hogy az ABB FIA Formula-E bajnokság 2018/19-es szezonjában az Einhell a BMW i Motorsport Fő Partnereként mutatkozik be. Célunk, hogy az együttműködés révén még jobb akkumulátoros készülékeket fejlesszünk, és ne csak a pályán, hanem a barkács üzletágban is megszerezzük az első rajtkockát.

„Hisszük, hogy az akkumulátor technológia a következő 10 évben számtalan területen felváltja majd a hagyományos, kábeles megoldásokat - legyen szó a lakásban vagy a kertben végzett munkákról. Minden erőnkkel és tudásunkkal azon fogunk dolgozni, hogy egy még tökéletesebb Power X-Change akkumulátor platformot fejlesszünk felhasználóinknak.”
Andreas Kroiss
Az Einhell Germany AG vezérigazgatója

A versenyek eddigi helyszíneiről jelentjük...

1. Rijád

2. Marrakesh

3. Santiago

4. Mexikóváros

5. Hongkong

6. Sanya

7. Róma

8. Párizs

9. Monaco

10. Berlin

11. Bern

A BMW és a Formula-E Bajnokság

Formula-E - platform a mobilitás jövőjéért

A BMW i Andretti Motorsport a 2018/19-es szezontól kezdve gyári csapatként indul az ABB FIA Formula-E bajnokságban. A BMW iFE.18 konstrukcióhoz tervezett új BMW i erőátviteli rendszer értékes információkat gyűjt a futamok során, melyek nélkülözhetetlenek a jövő modelljeinek fejlesztéséhez. A bajnokságban gyűjtött tapasztalatok segítik a sorozat versenyautóinak továbbfejlesztését. Sőt, ezeket az információkat nem csak a Formula-E sorozat autóinak fejlesztéséhez, hanem a jövő - közútra tervezett - elektromos autóihoz is felhasználják.

Tovább a BMW i Motorsport oldalára

0-ról 100 km/h-ra...

...2,8 másodperc alatt

A BMW iFE.18 mindössze 2,8 másodperc alatt eléri a 100 km/h-s sebességet. Az energiát a lítium-ion technológia biztosítja, és mivel az E-mobilitásnak köszönhetően minimális a zajkibocsátás, ezért mostantól akár a legszebb nagyvárosok kellős közepén is megrendezhetik az autóversenyeket.

A Formula-E Bajnokság

Több mint motorsport

Az ABB FIA Formula-E a világ első elektromotor meghajtású forma autóinak versenysorozata. Az úgynevezett E-Prix versenyeket 2014 óta rendezik meg a világ különböző nagyvárosainak szívében. Az ABB FIA Formula-E Bajnokság célja a közönség szórakoztatásán és maximális kiszolgálásán túlmenően az, hogy a fenntartható energiaforrásokban rejlő potenciált megismertesse az emberekkel, és a futamok során gyűjtött tapasztalatokat felhasználják a jövő elektromos autóinak fejlesztéséhez. Az ABB FIA Formula-E Bajnokságnak köszönhetően így a kiváló teljesítmény egyesül a jövő automobil koncepcióival.

Tovább a Formula-E versenysorozat hivatalos oldalára

ABB FIA Formula-E Bajnokság 2018/2019

Futamok, időpontok, távok

A 2018/19-es ABB FIA Formula-E Bajnokság az ABB FIA Formula E versenysorozat ötödik szezonja. Az összesen 13 futamból álló versenysorozat első futama 2018. december 15-én, Rijádban (Szaúd-Arábia fővárosában) rajtolt el. A bajnokság 2019. július 14-én, New York-ban ér véget. Az egyetlen németországi futam 2019. május 25-én, a berlini Tempelhof repülőtéren kerül megrendezésre. A BMW i Andretti Motorsport mellett a 2018/2019-es idényben további tíz csapat küzd a Formula-E világbajnoki címért.

Tovább a versenynaptárhoz

A Formula-E versenysorozat különlegességei

Fanboost

A Formula-E a világon az egyetlen olyan bajnokság, amelyben a szurkolók aktívan befolyásolhatják a futamok végeredményét. A FANBOOST révén a Formula-E szurkolók lehetőséget kapnak arra, hogy kedvenc versenyzőiket előnyhöz, vagyis nagyobb teljesítményhez juttassák a futamok során. A szavazás 6 nappal a verseny előtt kezdődik, és a futam kezdete előtt 15 perccel zárul.

Hogyan működik a Fanboost?

Az 5 legtöbb FANBOOST-szavazatot begyűjtő versenyző számára a futam második felében rendelkezésre áll egy 5 másodperces intervallum, amikor extra hátszelet kaphatnak: erre a rövid időszakra a Gen2-versenyautók teljesítménye 200 kW-ról (272 LE) 250 kW-ra (340 LE) növekszik.

Tovább a Formula-E FANBOOST oldalára

ATTACK MÓD

Létezik még egy lehetőség, amellyel - a FANBOOST mellett - a FIA által meghatározott 200 kW (272 LE) teljesítmény megnövelhető futam közben. Az ATTACK MÓD a Formula-E versenysorozat egyedülálló eleme: a támadó pozícióba kerülő versenyzőknek egy rövid időre 25 kW-tal több teljesítmény áll rendelkezésre. Az ATTACK üzemmód időtartama és gyakorisága futamról futamra változhat.

Hogyan aktiválhatják a versenyzők az ATTACK módot?

A versenyzőknek át kell haladniuk az aktiváló zónán, amelynek helyzetét röviddel a futam kezdete előtt jelöli ki a FIA. Miközben a versenyző áthalad a zónán, meg kell nyomnia a kormánykeréken található, megfelelő gombot. Azt, hogy egy versenyző ATTACK módban versenyez-e, a nézők a FIA halo fejvédőjéről olvashatják le. Ha a versenyző ATTACK módban versenyez, akkor a fejvédőn lévő sáv kéken világít, ha pedig a FANBOOST-ot aktiválták, akkor magenta színűre vált.

Műszaki adatok: Tekintse meg, miért olyan különleges a Power X-Change akkumulátor.