További találatok

Az Einhell a BMW i Motorsport Fő Partnere BMW i Motorsport

Iránya a jövő - akkumulátor meghajtással

Teljesítmény, kitartás és hosszú élettartam - így foglalható össze röviden és tömören az elektromobilitás lényege. Ez a három szó nem csupán a Formula-E versenysorozat sarokkövét képezi, hanem az Einhell akkumulátoros szerszámainak jövőjét is nagyban meghatározza. Mindezek figyelembe vételéve a BMW i motorsporttal történő együttműködés logikus és egyben fontos stratégiai lépés is volt, amely új kommunikációs horizontot nyitott a konszern számára. Egyre több ezermester és hobbikertész tapasztalhatja meg azt a szabadságot, amelyet az akkumulátoros készülékek nyújtanak.

Büszkén jelentjük, hogy az ABB FIA Formula-E bajnokság 2018/19-es szezonjában az Einhell a BMW i Motorsport Fő Partnereként mutatkozik be. Célunk, hogy az együttműködés révén még jobb akkumulátoros készülékeket fejlesszünk, és ne csak a pályán, hanem a barkács üzletágban is megszerezzük az első rajtkockát.

„Hisszük, hogy az akkumulátor technológia a következő 10 évben számtalan területen felváltja majd a hagyományos, kábeles megoldásokat - legyen szó a lakásban vagy a kertben végzett munkákról. Minden erőnkkel és tudásunkkal azon fogunk dolgozni, hogy egy még tökéletesebb Power X-Change akkumulátor platformot fejlesszünk felhasználóinknak.”
Andreas Kroiss
Az Einhell Germany AG vezérigazgatója

A versenyek eddigi helyszíneiről jelentjük...

1. Rijád

2. Marrakesh

3. Santiago

4. Mexikóváros

5. Hongkong

6. Sanya

7. Róma

8. Párizs

9. Monaco

10. Berlin

11. Bern

12. New York

13. New York

A BMW és a Formula-E Bajnokság

Formula-E - platform a mobilitás jövőjéért

A BMW i Andretti Motorsport a 2018/19-es szezontól kezdve gyári csapatként indul az ABB FIA Formula-E bajnokságban. A BMW iFE.18 konstrukcióhoz tervezett új BMW i erőátviteli rendszer értékes információkat gyűjt a futamok során, melyek nélkülözhetetlenek a jövő modelljeinek fejlesztéséhez. A bajnokságban gyűjtött tapasztalatok segítik a sorozat versenyautóinak továbbfejlesztését. Sőt, ezeket az információkat nem csak a Formula-E sorozat autóinak fejlesztéséhez, hanem a jövő - közútra tervezett - elektromos autóihoz is felhasználják.

Tovább a BMW i Motorsport oldalára

0-ról 100 km/h-ra...

...2,8 másodperc alatt

A BMW iFE.18 mindössze 2,8 másodperc alatt eléri a 100 km/h-s sebességet. Az energiát a lítium-ion technológia biztosítja, és mivel az E-mobilitásnak köszönhetően minimális a zajkibocsátás, ezért mostantól akár a legszebb nagyvárosok kellős közepén is megrendezhetik az autóversenyeket.

A Formula-E Bajnokság

Több mint motorsport

Az ABB FIA Formula-E a világ első elektromotor meghajtású forma autóinak versenysorozata. Az úgynevezett E-Prix versenyeket 2014 óta rendezik meg a világ különböző nagyvárosainak szívében. Az ABB FIA Formula-E Bajnokság célja a közönség szórakoztatásán és maximális kiszolgálásán túlmenően az, hogy a fenntartható energiaforrásokban rejlő potenciált megismertesse az emberekkel, és a futamok során gyűjtött tapasztalatokat felhasználják a jövő elektromos autóinak fejlesztéséhez. Az ABB FIA Formula-E Bajnokságnak köszönhetően így a kiváló teljesítmény egyesül a jövő automobil koncepcióival.

Tovább a Formula-E versenysorozat hivatalos oldalára

ABB FIA Formula-E Bajnokság 2018/2019

Futamok, időpontok, távok

A 2018/19-es ABB FIA Formula-E Bajnokság az ABB FIA Formula E versenysorozat ötödik szezonja. Az összesen 13 futamból álló versenysorozat első futama 2018. december 15-én, Rijádban (Szaúd-Arábia fővárosában) rajtolt el. A bajnokság 2019. július 14-én, New York-ban ér véget. Az egyetlen németországi futam 2019. május 25-én, a berlini Tempelhof repülőtéren kerül megrendezésre. A BMW i Andretti Motorsport mellett a 2018/2019-es idényben további tíz csapat küzd a Formula-E világbajnoki címért.

Tovább a versenynaptárhoz

A Formula-E versenysorozat különlegességei

Fanboost

A Formula-E a világon az egyetlen olyan bajnokság, amelyben a szurkolók aktívan befolyásolhatják a futamok végeredményét. A FANBOOST révén a Formula-E szurkolók lehetőséget kapnak arra, hogy kedvenc versenyzőiket előnyhöz, vagyis nagyobb teljesítményhez juttassák a futamok során. A szavazás 6 nappal a verseny előtt kezdődik, és a futam kezdete előtt 15 perccel zárul.

Hogyan működik a Fanboost?

Az 5 legtöbb FANBOOST-szavazatot begyűjtő versenyző számára a futam második felében rendelkezésre áll egy 5 másodperces intervallum, amikor extra hátszelet kaphatnak: erre a rövid időszakra a Gen2-versenyautók teljesítménye 200 kW-ról (272 LE) 250 kW-ra (340 LE) növekszik.

Tovább a Formula-E FANBOOST oldalára

ATTACK MÓD

Létezik még egy lehetőség, amellyel - a FANBOOST mellett - a FIA által meghatározott 200 kW (272 LE) teljesítmény megnövelhető futam közben. Az ATTACK MÓD a Formula-E versenysorozat egyedülálló eleme: a támadó pozícióba kerülő versenyzőknek egy rövid időre 25 kW-tal több teljesítmény áll rendelkezésre. Az ATTACK üzemmód időtartama és gyakorisága futamról futamra változhat.

Hogyan aktiválhatják a versenyzők az ATTACK módot?

A versenyzőknek át kell haladniuk az aktiváló zónán, amelynek helyzetét röviddel a futam kezdete előtt jelöli ki a FIA. Miközben a versenyző áthalad a zónán, meg kell nyomnia a kormánykeréken található, megfelelő gombot. Azt, hogy egy versenyző ATTACK módban versenyez-e, a nézők a FIA halo fejvédőjéről olvashatják le. Ha a versenyző ATTACK módban versenyez, akkor a fejvédőn lévő sáv kéken világít, ha pedig a FANBOOST-ot aktiválták, akkor magenta színűre vált.

Műszaki adatok: Tekintse meg, miért olyan különleges a Power X-Change akkumulátor.