Gyönyörű, zöld gyepről álmodik, de nem szeretné fűnyírással tölteni az idejét? Éppen az ilyen esetekre fejlesztettük ki FREELEXO robotfűnyíróinkat. Mindegy, hogy kisebb udvarokat vagy nagyobb területeket kell lenyírnia, a számos beállítási lehetőségnek és a különböző tartozékoknak köszönhetően szinte bárhol ápolt gyepet varázsolhat a zöldterületekből. A hab a tortán, hogy a FREELEXO robotfűnyírók a Power X-Change rendszercsalád akkumulátoraival üzemeltethetők. Vegye ki az akkut az akkumulátoros csavarozóból, fűszegélynyíróból vagy bármilyen más készülékből, helyezze be a robotfűnyíróba, és hagyja, hogy a készülék fáradhatatlanul rója a köröket a gyepen!

Az Einhell robotfűnyírói

FREELEXO

Mivel a FREELEXO-modellek a Power X-Change rendszercsalád tagjai, ezért a sorozat valamennyi akkumulátorával használhatók. Már a „belépő szintű” modellek is olyan alapfunkciókkal lettek felszerelve, amelyekkel tökéletessé varázsolhatja a gyepet. Ezek közé tartozik a programozható munkaidő, a másodlagos területek nyírása és az esőérzékelő. A FREELEXO készülékekbe számos biztonsági szenzort építettünk, így megtalálhatók bennük az ütközés-, dőlés- és emelésérzékelők is. Olyan kertben szeretné használni a robotfűnyírót, amelynek a lejtése akár 35% is lehet? Ez sem jelenthet problémát a csendes robotfűnyíróinknak! A felhasználóbarát panelt használva megadhat egy PIN-kódot, amely segít a lopások megelőzésében is. A vágásmagasságot 20 – 60 mm között állíthatja be valamennyi robotfűnyíró-modellünkön.

FREELEXO BT

FREELEXO BT modellünket az alapfunkciók mellett Bluetooth (BT) technológiával is felszerelték, ami lehetővé teszi, hogy a robotfűnyíró csatlakozzon az okostelefonjára vagy táblagépére telepített Einhell Connect alkalmazáshoz, ami számos személyre szabott beállítási lehetőséget biztosít. Ide tartozik például az egyedi nyírási időpontok beállítása, vagy a kanyargós, szabdalt területek nyírásához kapcsolódó (Multi-Area) funkció aktiválása. A panel segítségével megváltoztathatja a készülék beállításait és megadhatja a PIN-kódot is, amely segít a lopások megelőzésében. A FREELEXO terméknév után szereplő szám azt jelzi, hogy a készülékhez mellékelt tartozékok mekkora területhez elegendőek: ez általában 300 – 1200 m² nagyságú gyepterületet jelent.

FREELEXO LCD BT & FREELEXO LCD BT+

A FREELEXO LCD BT modellt az különbözteti meg a FREELEXO BT készüléktől, hogy az előbbit nagy méretű LCD-kijelzővel szerelték fel. Ha véletlenül nincs kéznél a mobiltelefonja, akkor valamennyi funkciót beállíthatja a robotfűnyíró LCD-kijelzőjén keresztül is. A fűnyíró természetesen az Einhell Connect alkalmazáson keresztül is üzemeltethető. Valamennyi további funkció megtalálható mindkét készülékben. A FREELEXO LCD BT+ a legjobban felszerelt modellünk. Ez a készülék magában egyesíti a robotfűnyírók valamennyi hasznos funkcióját, kezdve a mobilalkalmazáson keresztül történő irányítástól, az LCD-kijelzőn keresztül egészen a célzott fűnyírás funkcióig. Természetesen ebből a készülékből sem hiányozhatnak a biztonsági érzékelők, a multizónás nyírás, vagy épp másodlagos területek ápolásához kapcsolódó funkciók. A napra pontosan beprogramozható munkaidő mellett a fűnyíró PIN-kóddal védhető, amely segít a lopások megelőzésében.

FREELEXO CAM

Más robotfűnyíróinkkal ellentétben a FREELEXO CAM modell nem határolókábelek mentén dolgozik, hanem beépített kamerával és ultrahangos érzékelőkkel tájékozódik a kertben. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha ezt a készüléktípust választja, akkor nem kell többé határolókábellel körbevenni a nyírandó területeket. Illetve, mégis, de mindössze egy rövid darabon: erre csupán a töltőállomás miatt lesz szüksége. A FREELEXO CAM modellt egy panellel is felszerelték, amelyen többek között a fűnyírási idő is beprogramozható. Az esőérzékelő, a lopásvédelem, valamint az ütközés-, dőlés- és emelésérzékelők szintén az alapfelszereltség részét képezik. A mellékelt mágnesszalagot használva ideiglenesen kijelölhet bizonyos területeket, amelyeket a FREELEXO CAM ezt követően nem nyír le. A fűnyírót szénkefe nélküli motorral szerelték fel, amely nagyobb teljesítményt és hosszabb üzemidőt biztosít. 

FREELEXO SMART

Internetkapcsolat szükséges, ha robotfűnyírót használok? De hát miért? FREELEXO SMART készülékeinket internetkapcsolaton keresztül és az Einhell Connect alkalmazás segítségével a világ bármelyik pontjáról irányíthatja. A robotfűnyíró az applikáció segítségével lekérheti például az aktuális időjárási adatokat vagy letöltheti a legújabb firmware-frissítést is. Sőt! Ennek a megoldásnak köszönhetően más Einhell SMART-eszközökkel is összekapcsolható, melynek eredményeként Önnek már nem csak okos otthona, hanem okos kertje is lesz! A fűnyírót ütközés-, dőlés- és emelésérzékelőkkel, LCD-kijelzővel és különböző fűnyíróprogramokkal szerelték fel. A PurePOWER Brushless technológiának köszönhetően a szénkefe nélküli motorra a regisztrációt követően 10 év jótállást vállalunk.

Robotfűnyíróinkat számos olyan hasznos funkcióval szerelték fel, amelyek még könnyebbé és egyszerűbbé teszik a kertben végzett munkát. Az alábbiakban megtekintheti, miben rejlenek az egyes modellek előnyei. Einhell-kisokos

A robotfűnyírók használatának előnyei

Power-X-Change akkumulátoros robotfűnyírók

1 akku. 1000 lehetőség. Az Einhell Power X-Change akkumulátorrendszere a vezeték nélküli határtalan szabadságot hozza el egyetlen akkujával. A FREELEXO sorozat robotfűnyírói ugyanúgy az akkumulátoros termékcsaládhoz tartoznak: ha végzett a fűnyírással, akkor vegye ki a nagy teljesítményű lítium-ion akkut a robotfűnyíróból, majd tegye át az akkumulátoros fúró-csavarozóba vagy sövényvágóba, és folytassa a munkát azokkal a készülékekkel. Ugyanígy működnek a nagyobb feszültséget igénylő 36 V készülékek, pl. az akkumulátoros láncfűrészek is. A határolókábelek mentén dolgozó robotfűnyírók a kábelben folyó áramnak köszönhetően tudnak tájékozódni a kertben. Amint a robotfűnyíró beparkol a töltőállomásra, az ECO-üzemmód aktiválásával a hurokjelzés automatikusan kikapcsol. Ezzel nem csak áramot spórol, hanem óvja a környezetet is.

Kényelmes irányítás az okostelefonjára telepíthető alkalmazás segítségével

Az Einhell FREELEXO robotfűnyírókat könnyedén beprogramozhatja az okostelefonjára telepített applikáció és a Bluetooth-funkció segítségével. Ezzel a megoldással beindíthatja a készüléket, konkrét időpontokat programozhat be, átnézheti a statisztikákat, letöltheti a szoftverfrissítéseket, illetve, számos hasznos beállítást pontosan, az Ön igényeire szabva határozhat meg. Tökéletes gyepre és ápolt kertre vágyik? Ezzel a megoldással biztos az út a sikerhez – és mindezt szinte teljesen automatikusan!

Multizónás fűnyírás, másodlagos terület ápolása, célzott fűnyírás

Nagyon komplex a kertje? A multizónás fűnyírás lehetővé teszi, hogy a nyírásba még az udvar szegletekkel tarkított részeit is bevegye. Ebben az esetben a robotfűnyíró nem csak a töltőállomásról indul, hanem a határolókábel egyedileg és előre meghatározott pontjain is megkezdheti a nyírást. Van egy másik füves terület is a kertjében, amit például egy kisebb út vagy kocsibeálló választ el a nagy füves területről? Semmi gond! A másodlagos terület (Second Area) fűnyíróprogramnak köszönhetően ott is szebbé varázsolhatja a területet úgy, hogy ott nem lesz szüksége töltőállomásra! Egyszerűen csak vigye a fűnyírót a másik nyírandó területre, és indítsa el. A célzott fűnyírás funkció abban segít, hogy az udvar olyan területeit is lenyírhassa, amelyek a kerti bútorok, a trambulin, vagy bármilyen más tárgy miatt alig, vagy csak nehezen férhetők hozzá. Ezzel a funkcióval célzottan és könnyedén megmunkálhatja ezeket a területeket.

Tartozékok

Minden egyes Einhell robotfűnyíróhoz gazdag tartozékkészletet mellékelünk. A kamera nélküli FREELEXO modellek mellett mindig megtalálja a határolókábelt, a rögzítőkampókat a tartalék pengéket és a csatlakozókat. A FREELEXO CAM készülékek gyári csomagolása mindig tartalmaz egy határolókábelt a töltőállomás telepítéséhez, több rögzítőkampót és csatlakozót, tartalék pengéket és egy mágnesszalagot. Az alapfelszereltségen túl további tartozékokat talál robotfűnyíróinkhoz a webáruházunkban: itt könnyedén meg tudja rendelni például a robotfűnyíró-garázst, vagy a tisztító- és javítókészletet. Ha a gyári csomagban szereplő tartozékok nem elegendőek, akkor a tartalék alkatrészekből továbbiakat is rendelhet. Attól függően, hogy milyen termékről van szó, az akkumulátor megtalálható az indulócsomagban.

Jótanácsok a robotfűnyíró használatához

Óvja a gyepet: vissza a töltőállomásra

Mindannyian jól ismerjük azt az élethelyzetet, amikor már éppen hozzáfognánk füvet nyírni, akkor bizony esőt jósolnak. Az Einhell robotfűnyírói akkor is dolgoznak, amikor Önnek éppen nincs ideje. Esőérzékelőjüknek köszönhetően észlelik, ha megváltozik az időjárás, és automatikusan visszatérnek a töltőállomásra, ha elered az eső. A robotfűnyírók így mindig tiszta vágást és szép végeredményt biztosítanak, és egyúttal óvják a gyepet, hiszen a nedves körülmények között végzett fűnyírás sérült és szakadt fűszálakat eredményezhet. Ha az eső eláll, a robotfűnyíró önállóan folytatja a munkát, és újra fáradhatatlanul rója a köröket, hogy szebbé varázsolja az udvart. A FREELEXO SMART modellek mindig a többi robotfűnyíró előtt járnak, hiszen mobiltelefon-hálózaton keresztül rendszeresen lekérdezik a legfrissebb időjárási adatokat, így ugyanis még azelőtt a töltőállomáshoz ér, mielőtt elered az eső.

Mulcsozás a tökéletes gyepért

Mivel a robotfűnyírók rövid időközönként és rendszeresen nyírják a füvet, a nyesedék sokkal rövidebb, mint a hagyományos fűnyírók esetében. A lenyírt füvet ezért nem kell összegyűjteni és komposztálni: mulcsként használva a tápanyagok természetes, környezetbarát módon trágyázzák a talajt, melynek eredményeképpen a gyep újra élettel teli és erőtől duzzadó lesz. A mulcs így a fűszálakat és a gyepet is védi a kiszáradástól és a fagyveszélytől. Így gyakorlatilag valamennyi robotfűnyíró egyben mulcsozó fűnyíró is, melynek köszönhetően a gyep minden évszakban természetes, teljeskörű védelemben részesül.

Nem kell aggódnia a virágágyások miatt sem!

A határolókábellel működő robotfűnyírók teljesen önállóan dolgoznak, és csak azt nyírják le, ami valóban szükséges. Nyíráskor a határolókábel pontos és jól elkülöníthető határszakaszt jelent a nyírandó gyep és a többi terület között, illetve segít a robotfűnyírónak, hogy visszataláljon a töltőállomásra. Ez azt jelenti, hogy a virágágyások, a vadvirágos rétek, sőt, még a szomszéd kertje is biztonságban van a robotfűnyírótól. Ha áramszünet van, a robotfűnyíró leáll, hogy véletlenül se tudja elhagyni a megmunkálandó területet. A FREELEXO CAM mágnesszalagja a területek elhatárolására szolgál. Ez a szalag lehetővé teszi, hogy ideiglenesen vagy véglegesen megjelölje azokat a területeket vagy tárgyakat a kertben, amelyeket a robotfűnyírónak ki kell hagynia, vagy el kell kerülnie.

Legyen mindig naprakész, és frissítse a robotfűnyíró szoftverét! A robotfűnyíróhoz megfelelő firmware-frissítést itt találhatja meg.

Elérhető szolgáltatások az Einhell fűnyíróihoz

Garten Check

Szeretne robotfűnyírót vásárolni, de még nem tudja, melyik típus lenne a legmegfelelőbb az Ön kertjéhez? „Garten Check” szolgáltatásunk segít ebben! 
Ha már megvásárolta a robotfűnyírót, akkor szívesen adunk tanácsot arra vonatkozóan, hogyan tudja kihozni a maximumot a készülékből.

Telepítési szolgáltatás

Robotfűnyírót vásárolt és segítségre van szüksége a telepítéssel kapcsolatban? Vegye igénybe telepítési szolgáltatásunkat és élvezze a vele járó előnyöket! Egyeztessen időpontot kollégáinkkal, akik a kapcsolatfelvételtől számított 14 napon belül felkeresik Önt, és szakszerűen lefektetik a robotfűnyíró határolókábelét.

Megőrzés a téli hónapokra

Nincs még tapasztalata a robotfűnyírók „átteleltetésével” kapcsolatban, és nincs egy talpalatnyi hely sem, ahol tárolhatná a készüléket? Ha igénybe veszi szolgáltatásunkat, akkor fűnyíróját átvizsgáljuk a hideg téli hónapokban. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy ingyenesen eljuttassa hozzánk készülékét, amelyet így kívül/belül egyaránt alaposan megtisztítunk.

3 év Einhell termékgarancia

Vegye igénybe ingyenes kiegészítő szolgáltatásunkat: regisztrálja új Einhell készülékét a vásárlás dátumától számított 30 napon belül, és élvezze a meghosszabbított garancia nyújtotta előnyöket! A garancia meghosszabbítását követően a robotfűnyíróra egy év extra (összesen 3 évnyi) jótállást biztosítunk. Ehhez keresse meg Einhell készülékének sorozatszámát a terméken és a matricán!

Pótalkatrészekkel kapcsolatos szolgáltatások

Tartós, megbízható, pontos: leányvállalatunk, az iSC GmbH gondoskodik arról, hogy időben beszerezze és leszállítsa az alkatrészeket, bármilyen Einhell készülékről legyen is szó. A garanciális időszak lejárta után is van lehetősége arra, hogy készüléke sérült és kopott alkatrészeit szakszerű módon, gyári alkatrészekre cseréltesse.

Javítás

Az iSC GmbH – amely az Einhell 100%-os tulajdonú leányvállalata – nem csak kiváló minőségű pótalkatrészeket, hanem minőségi szolgáltatásokat is biztosít: termékspecialistáink gondoskodnak a robotfűnyíró szakszerű javításáról és újbóli gyors üzembe helyezéséről.

Mire figyeljen a robotfűnyíró telepítése sortán?

Lépésről lépésre

1/4 | First Steps
2/4 | Installing the wire
3/4 | Connecting the charging station
4/4 | First mowing
A GYIK-szekcióban megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. További kérdései vannak robotfűnyírónkkal kapcsolatban?

GYIK (gyakran ismételt kérdések)

Az alábbiakban elolvashatja a robotfűnyíróinkkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.

Telepítés: mit kell tennem a telepítés megkezdése előtt?

 • Első lépésként készítsen egy vázlatot. Jelölje be a lehetséges akadályokat és készítsen egy tervet, hogyan szeretné óvni ezeket az objektumokat.
 • Vágja vissza a füvet max. 60 mm magasságúra.
 • Távolítsa el az összes mozdítható tárgyat a gyepről, nehogy kárt tegyenek a robotfűnyíróban, és a fűnyíró se tehessen kárt bennük.                                          
 • A lehullott lombkoronát és a leveleket nem feltétlenül kell eltávolítania; ezeket a készülék felaprítja.

Telepítés: hová helyezzem a töltőállomást?

 • A töltőállomást mindig olyan dugaljhoz csatlakoztassa, amely folyamatosan áram alatt van. A töltőállomást 10 méter hosszú tápkábellel szállítjuk. Soha ne fektesse a tápkábelt a nyírási területre!
 • A töltőállomást mindig sík felületre telepítse.
 • Telepítéskor ügyeljen arra, hogy a határolókábelt legalább 1 m hosszan le tudja fektetni a töltőállomás előtt és mögött.
 • A töltőállomást mindig árnyékos helyre telepítse.

Telepítés: mire kell ügyelnem a határolókábel lefektetése során?

A kábelt a talaj felszínére, vagy a földfelszín alatt, max. 5 cm-es mélységben telepítse. Annak érdekében, hogy könnyedén meg tudja változtatni a pozícióját, érdemes a kábelt először a földfelszínen lefektetni. A határolókábelt néhány hét alatt benövi a gyep, és szabad szemmel alig lesz látható. Ekkor már a gyepszellőztetés sem jelenthet gondot. Ha a felszínen telepíti a kábelt, akkor ügyeljen arra, hogy még az egyenetlen felszíneken is illeszkedjen a felületre. Használjon több rögzítőkampót: a robotfűnyíró így nem tehet kárt a kábelben.

Minimális távolság:
Tartson legalább 30 cm távolságot a lehetséges akadályoktól, falaktól, magasabb, megemelt járdáktól, kavicságyásoktól, kéregtakaróktól, a mélyebben fekvő virágágyásoktól vagy más, hasonló területektől.

Lefektetés sarkok mentén:
Soha ne hajtsa meg és ne fektesse le a kábelt derékszögben (90°). Ossza fel a sarkokat 2 x 45°-os szögben.

Emelkedők:
Maximális megengedett emelkedés a lejtő felső részén: 35%, 30 cm minimális távolság mellett.
Maximális megengedett emelkedés a lejtő alsó részén: 17%, 40 cm minimális távolság mellett. FIGYELEM! Ha nedves fűben dolgozik, fennáll a megcsúszás veszélye!

Talajszinttel azonos magasságban lévő szegélyek:
Olyan járdák és teraszok esetén, amelyek a gyephez képest nincsenek megemelve (vagyis, azzal azonos síkban helyezkednek el), közvetlenül a szegélyek mentén is elvezetheti a határolókábelt.

Maximális hosszúság:
A maximális kábelhosszúság valamennyi modellünk esetében 250 méter. Ha hosszabb határolókábelt használ, nem garantálható a hibátlan működés.

Telepítés: hogyan csatlakoztathatom a határolókábelt a töltőállomáshoz?

Csatlakoztassa a kábelvéget a töltőállomás hátoldalán és elülső részén lévő csatlakozókhoz. Miután csatlakoztatta a határolókábelt a töltőállomáshoz, ellenőrizze, hogy a telepítés szakszerűen lett-e elvégezve, és rövidítse le a kiálló részeket max. 10 cm hosszúságúra. Ne keresztezze a kábeleket! FREELEXO készülékének kezelési útmutatója részletesen elmagyarázza, hogyan kell csatlakoztatni a vezetéket az Ön modelljének töltőállomásához.

Telepítés: mennyire lehet keskeny az átjáró?

Az átjáróknak és folyosóknak min. 140 cm szélesnek kell lenniük, a hosszúságuk pedig nem haladhatja meg a 8 métert. A határolókábelek közötti távolságnak legalább 80 cm-nek kell lennie. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor nem garantálható, hogy az adott területet megfelelően fogja lenyírni a fűnyíró.

Általános információk: milyen elven működik a robotfűnyíró?

A robotfűnyíró véletlenszerűen rója a köröket az udvarban. Ha a fűnyíró akadályba vagy a határolókábelbe ütközik, más irányba fordul, és ott folytatja a munkát.
Bár ezzel a módszerrel a teljes kertet le tudja nyírni, egészen biztosan nem fog következetességet felfedezni a készülék működésében.
A robotfűnyíró egy munkaablakon belül többször vált spirál-üzemmódba, hogy ezzel is növelje a véletlenszerű elv hatékonyságát.

A robotfűnyíró az Ön által meghatározott napi időintervallumban dolgozik. Azt tanácsoljuk, hogy napi 8 órát üzemeltesse a készüléket. 
A nyírási idő a kert méretéhez igazítható, így mindig tökéletes végeredményt biztosít,
Az, hogy pontosan hány négyzetmétert lehet egy akkumulátortöltéssel lenyírni, a kert típusától, illetve annak állapotától függ, és éppen ezért nem lehet általánosságban megmondani, pontosan mire elég egy feltöltés.

Általános információk: hogyan reagál a robotfűnyíró a külső hatásokra, például esőre, hőségre vagy viharra?

Ha esik az eső, és az esőérzékelő aktiválódik, akkor a robotfűnyíró visszatér a töltőállomásra, hogy ne tegyen kárt a gyepben. Általánosságban elmondható, hogy az eső nem árt a robotnak.
Zivatarok idején a töltőállomást ki kell húzni az elektromos hálózatból, így ugyanis minimalizálható a villámcsapások okozta meghibásodások és sérülések, károk veszélye.
Hőségben a robotfűnyíró visszatér a töltőállomásra, és szünetet tart, hogy lehűlhessen, majd automatikusan folytatja a munkát. Nyáron a munkaidőt a kevésbé meleg napszakokra időzítse, a töltőállomást pedig árnyékos helyre telepítse.

Ha az akkumulátor hőmérséklete 75 °C fölé emelkedik, a robotfűnyíró visszatér a töltőállomásra. A töltési folyamat +45 °C feletti és 0 °C alatti hőmérsékleten megszakad, a fűnyíró ekkor a töltőállomáson várakozik. A nyári hónapokban a reggeli órákban üzemeltesse a robotfűnyírót, így ugyanis elkerülheti, hogy a legforróbb időszakban dolgozzon a készülék. Ha az akkumulátor, ill. a vezérlés hőmérséklete visszacsökken a megfelelő tartományba, a robotfűnyíró automatikusan visszatér a munkaterületre, és az előzetesen beprogramozott üzemmódban folytatja a munkát.

Általános információk: szegélyvágások is végezhetők a készülékkel?

Valamennyi modellünket felszerelték "szegélynyírás" funkcióval, ami azt jelenti, hogy a robotfűnyíró a határolókábel mentén halad, és egyenletesre nyírja a gyep szélét. Ezt a funkciót az egyes modelleknél a mobilapplikáció segítségével vagy a kijelzőn keresztül aktiválhatja, illetve deaktiválhatja.

Általános információk: milyen hangosak a fűnyírók?

A modell típusától függően a robotfűnyírók zajszintje kb. 60 dB, ami nagyjából a normál beszélgetés hangerejének felel meg. Ha a robotfűnyíró hangosabb a szokásosnál, akkor valamilyen idegen anyag tapadhat a pengékhez. Ilyenkor elképzelhető az is, hogy a pengék megsérültek. Tisztítsa meg vagy cserélje ki a pengéket, hogy a készülék újra normál hangerőn üzemeljen.

Milyen gyakran kell használni a fűnyírót?

Mivel a fűnyíró véletlenszerűen dolgozik, rendszeresen kell rónia a köröket, hogy az egész udvar szép és ápolt legyen. A robotfűnyíró a levágott gyepet mulcsként szétszórja, ezért nem érdemes engedni, hogy a fű túl magasra nőjön. Mivel azonban minden kert egyedi, ezért szinte lehetetlen megmondani, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a munka. Általánosságban elmondható azonban, hogy egy 500 m² nagyságú terület esetén napi 8 órás használattal érdemes számolni.

Veszélyes a fűnyíró a gyermekemre vagy a háziállatokra?

Bár a robotfűnyírókat szenzorokkal és számos biztonsági eszközzel szerelték fel, azt tanácsoljuk, legyen rendkívül óvatos a használata során! Kisgyermekeket és háziállatokat soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni a kertben, amikor a robotfűnyíró dolgozik. A sünök és más vadon élő állatok védelme érdekében azt tanácsoljuk, hogy a fűnyírót napnyugta után ne használja.

Mire kell ügyelni a robotfűnyíró tisztítása és karbantartása során?

Ne használjon kerti slagot a fűnyíró alján található vágóegység tisztításához. Kapcsolja le a robotfűnyíró főkapcsolóját, majd törölje át a készüléket egy nedves ronggyal. Ne használjon tisztítószert vagy oldószereket, és ne tartsa a robotfűnyírót folyó víz alá. A pengéket max. 3 havonta cserélje ki, hogy ne csökkenjen készülék hatékonysága. Ha a pengék megsérültek, akkor azokat a lehető leghamarabb ki kell cserélni. A kiegyensúlyozottság biztosítása érdekében mindig egyszerre cserélje ki mindhárom pengét. 

Mikor tér vissza a robotfűnyíró a töltőállomásra?

A robotfűnyíró a következő esetekben tér vissza a töltőállomásra:

 • Az akkumulátor töltöttségi szintje 30% alá csökken.
 • Véget ért a napi munkamenet.
 • Bekapcsolt az esőérzékelő.
 • Túlhevült a robotfűnyíró.
 • Ön ad utasítást a készüléknek a visszatérésre.
 • A „szegélynyírás” vagy a „célzott fűnyírás” üzemmódot a beállított munka-időablakon kívül indította el, és a robotfűnyíró befejezte ezeket.

Mennyire biztonságos a fűnyíróval végzett munka?

A robotfűnyírót számos biztonsági szenzorral (emelés- és dőlésérzékelőkkel a fűnyíró azonnali kikapcsolásához, ütközésérzékelővel az akadályok észleléséhez, valamint határolókábel- és esőérzékelővel) szerelték fel.
A robotfűnyírón található egy leállítógomb, amellyel azonnal kikapcsolhatja a készüléket és a vágóegységet is.
Áramszünet esetén a robotfűnyíró automatikusan leáll.
A lopásvédelemről a testreszabható PIN-kód és a figyelmeztető hangjelzés gondoskodnak.
Bár a robotfűnyírókat szenzorokkal és számos biztonsági eszközzel szerelték fel, azt tanácsoljuk, legyen rendkívül óvatos a használata során! Kisgyermekeket és háziállatokat soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni a kertben, amikor a robotfűnyíró dolgozik.

Szerviz: nem szép a vágáskép, a fűszálak eltörnek és a gyep elszíneződik. Mi lehet a probléma?

Első lépésként ellenőrizze vágópengéket. Ha a pengék tompák, akkor nem tudja szépen megnyírni a gyepet: a füvön fehér színű elszíneződések jelennek meg, mivel a fűszálak eltörnek és kirojtosodnak.

Szerviz: elfelejtettem a PIN kódomat. Mit tegyek?

Ha elfelejtette vagy elveszítette a robotfűnyíró PIN-kódját, bármikor kérhet egy újat. Ehhez feltétlenül szüksége lesz a FREELEXO robotfűnyíró sorozatszámára, és a vásárlás napján kiállított számlára. A fentieken túlmenően szüksége lesz egy üres pendrive-ra is. Csatlakoztassa az USB-kulcsot a robotfűnyíróhoz, és végezze el a fűnyíró kezelési útmutatójában leírtakat. A FREELEXO a folyamat során szöveges fájlként (.txt) menti el a PUK-kódot a pendrive-ra, amelyet egyszerűen megnyithat a számítógépén. Ezt követően vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és adja meg a PUK-kódot, hogy egy új PIN-kódot kaphasson.