A kézi fűnyíró, más néven orsós fűnyíró az egyik legjobb dolog, amit a gyep nyírásához valaha kitaláltak. Segítségével tisztán, halkan és környezetbarát módon nyírhatja meg a kisebb felületű gyepeket. A vízszintes, forgó késes orsó több ívelt pengével vágja el a fűszálakat, és így valóban olyan végeredményt biztosít a kertjében, amit még egy golfpálya is megirigyelhet.

Kézi fűnyíró a tökéletes golfgyepért

Kézi orsós fűnyírók

Ahogy a neve is mutatja, a kézi fűnyírókat általában kézzel működtetik. Amint elkezdi tolni a készüléket, az orsó forogni kezd. Minél gyorsabban tolja, annál gyorsabban forognak a kések, és annál szebb lesz a vágáskép. A kézi fűnyíró szinte hangtalanul működik, nincs károsanyag-kibocsátás, nem igényel benzint vagy áramot, és így több szempontból is környezetbarát megoldást kínál. A benzines, elektromos vagy akkumulátoros fűnyírókkal ellentétben a kézi fűnyírókat mindig hengerrel szerelik fel. Az ilyen típusú készülékek nem egy darab vízszintesen forgó késsel, hanem egy fűnyíróorsóra rögzített, két ellentétesen forgó késsel működnek.

Kézi fűnyírók akkumulátoros támogatással

Ha nem szeretne lemondani a motoros fűnyírók nyújtotta kényelemről, akkor bátran támaszkodhat akkumulátoros kézi fűnyíróinkra. Az orsós fűnyíróhoz a Power X-Change termékcsalád valamennyi akkumulátorát használhatja. Az akkumulátoros orsós fűnyíró megkönnyíti a fűnyírást, hiszen a lítium-ion akkumulátor meghajtás forgatja a hengert. Ez egyben azt is jelenti, hogy kevesebb erőre van szüksége a gyep lenyírásához. Természetesen kézi üzemmódra is válthat, ha Ön szeretné szabályozni az orsó sebességét, vagy ha épp egy feltöltött akkumulátor sincs kéznél. Akkumulátor nélkül az akkus orsós fűnyíró pontosan ugyanúgy működik, mint a többi orsós fűnyíró.

Kézi fűnyíróink számos praktikus funkcióval rendelkeznek, amelyekkel tökéletes angol gyepet varázsolhat az udvarában. Az alábbiakban megtudhatja, melyek ezek a funkciók. Einhell kézi fűnyíró kisokos

A kézi fűnyírók fő funkciói és termékjellemzői

Kiváló minőségű orsó

Kézi fűnyíróinkat két ellentétesen forgó késsel szerelték fel. Az úgynevezett felső vágóél több késből áll, amelyek a forgó, golyóscsapágyazott fűnyíróorsóra vannak felszerelve. Kézi fűnyíróink vágókései precíziósan csiszolt, kiváló minőségű acélból készülnek. A második, úgynevezett alsó vágólap fixen rögzített. Ezzel a speciális technológiával az orsós fűnyírók sokkal tisztábban és kíméletesebben vágják el a fűszálakat, mint a vízszintesen vágó társaik. Ez a speciális és érintésmentes vágástechnológia minimális súrlódási veszteséget eredményez a kések és az ellenkés között, ami különösen csendes és energiatakarékos munkát tesz lehetővé.

Fűgyűjtő kosár vagy mulcsozás?

Mulcsozásra használja, vagy szeretné eltávolítani a levágott gyepet a munkaterületről? Minden attól függ, hogyan szeretné karbantartani a gyepet. Annak érdekében, hogy a füvet ne kelljen gereblyével összegyűjtenie, kínálatunkban megtalálja a fűgyűjtővel felszerelt kézi fűnyírókat, amelyek modelltől függően 16 – 45 liternyi füvet képesek összegyűjteni. A gyűjtőkosarat leveheti a fűnyíróról, ami gyors és könnyű tisztítást tesz lehetővé. Mivel a kézi fűnyíróval általában csak relatíve rövid füvet vág le, ezért a levágott fű ideális mulcsozáshoz, azaz a gyep természetes trágyázására, ami egyben azt is jelenti, hogy nem lesz szüksége fűgyűjtő kosárra.

Kényelmes munkavégzés

A kézi orsós fűnyírók motor nélküli kivitelben érhetők el. Ennek a megoldásnak köszönhetően nincs károsanyag-kibocsátás, csendesek és sokkal könnyebbek, mint a motorral felszerelt társaik, a kezelésük és irányításuk pedig roppant egyszerű. A nagy kerekek nem csak a gyepet óvják, hanem a kertben lévő apróbb bukkanókkal is megbirkóznak. Fűnyírás közben rendkívül fontos az ergonómia, és hogy egyenes háttal tudjon dolgozni, ezért a nyelet mindig a felhasználó testi adottságainak megfelelően állíthatja be. A praktikus fűnyírók használat után kényelmesen és helytakarékosan tárolhatók.

Az alábbiakban segítünk kiválasztani, hogy melyik az Önnek legmegfelelőbb orsós fűnyíró

A vágóél és az ellenkés közötti tűpontos illesztés biztosítja, hogy a fűszálakat az orsó simán, foszlás nélkül vághassa el. A precíz vágásoknak köszönhetően a fűszálak gyorsabban regenerálódnak, nem száradnak ki, és ezért nem barnulnak meg. Az alábbiakban adunk néhány jótanácsot arra vonatkozóan, hogy milyen vágásszélességet vagy vágásmagasságot válasszon, és hogyan tudja azokat megfelelően beállítani.

Vágásszélesség

A 30 – 40 cm közötti vágásszélességnek köszönhetően az Einhell kézi fűnyírók kis és közepes méretű, max. 250 m² nagyságú területek megmunkálására használhatóak. A kézi fűnyírás sokkal több időt és energiát igényel, mint amikor motoros fűnyíróval dolgozik. Ha ettől elvonatkoztatunk, akkor természetesen általánosságban elmondható, hogy a kézi fűnyíróval lenyírható gyep mérete elsősorban a felhasználó fizikai állapotától és kitartásától függ.

Vágásmagasság

Ugyanúgy, mint az összes többi Einhell fűnyírónál, a vágásmagasság a kézi fűnyírók esetében is több fokozatban rögzíthető. A minimális vágásmagasság modelltől függően 13 – 14 mm, a maximális vágásmagasság pedig 37 – 38 mm. A vágásmagasságot 4 különböző fokozatban rögzítheti. Általánosságban elmondható, hogy minél rövidebb fűben dolgozik és minél gyakrabban használja a fűnyírót, annál könnyebben fogja elérni, hogy a gyep erőtől duzzadó, dús és szép legyen.