Lazítson! Az Einhell motoros kapái nélkülözhetetlen segítőtársak a talaj fellazításában: segítségükkel pillanatok alatt feláshatja a kertet. Minél jobban szellőzik és nagyobb a nedvességtartalma, annál jobb táptalajt tud biztosítani a zöldségeknek.

Kerti gépeinkkel dolgozva nem csak hatékonyan dolgozhat, hanem rengeteg energiát is megspórolhat a talaj megmunkálása során. Válasszon nagy teljesítményű benzines kapálógépeink, a maximális rugalmasságot biztosító Power X-Change akkumulátoros kapálógépeink és klasszikus elektromos kapálógépeink közül! Fedezze fel az Einhell nagy teljesítményű kapálógépeit, és valósítsa meg álmai projektjeit a kertjében!

A kapálógépek típusainak áttekintése

A határtalan rugalmasságot biztosító akkumulátoros kapálógép

Az akkumulátoros készülékeket áramforrástól függetlenül üzemeltetheti: az intelligens Power X-Change rendszer vezeték nélküli, határtalan szabadságot biztosít, tökéletes megoldást biztosítva ezzel kis és közepes méretű kertekhez. A négy darab kiváló minőségű és erős vágókéssel 300 milliméteres szélességben és max. 200 milliméteres munkamélységgel dolgozhat. Az erőteljes motor lehetővé teszi, hogy az akkumulátoros kapálógéppel könnyedén fellazíthassa a talajt.

Az összecsukható nyél és az állítható magasságú szállítókerekek helytakarékos tárolást és könnyű szállítást biztosítanak.

Könnyen kezelhető elektromos kapálógépek

A könnyen irányítható és könnyű elektromos kapálógép egy nélkülözhetetlen és praktikus készülék, amellyel könnyen megmunkálhatja a talajt. A maximális biztonság érdekében a készüléket kétkezes biztonsági kapcsolóval szerelték fel: ha elengedi a kapcsolót, a vágókések leállnak.

A kényelmes munkavégzést az ergonomikus kialakítású nyél biztosítja. A munka végeztével ezt akár össze is csukhatja, és így helytakarékosan tárolhatja a készüléket.

Nagy teljesítményű benzines kapálógépek

A nagy teljesítményű négyütemű motor és az állítható magasságú csoroszlya mindig elegendő teljesítményt biztosít a kert megmunkálásához, a duplacsapágyozású főtengely rendkívül halk munkavégzést tesz lehetővé.

A biztonság kulcsfontosságú: ha elengedi a biztonsági (dead man) kapcsolót, a kések azonnal leállnak.

Legyen szó benzinmotoros, elektromos vagy akkumulátoros kapálógépekről, az Einhell kínálatában minden kerti munkához megtalálja azt a készüléket, amellyel fellazíthatja a talajt. Tanácsok a megfelelő kapálógép kiválasztásához

Mire kell feltétlenül figyelnie a kapálógépek vásárlásakor?

A piacon elérhető kapálógépek termékpalettája rendkívül széles. Ha nagy területet kell megmunkálnia, akkor a benzinmotoros kapa a legmegfelelőbb készülék az Ön számára. A ház közelében lévő kis és közepes méretű ágyásokhoz elektromos kapálógépet érdemes használni. Az akkumulátoros kapálógép ideális választás, ha kis és közepes méretű kerteket kell megmunkálnia. A kapálógépeket nem csak nagy teljesítményű motorral, hanem számos praktikus, maximális biztonságot garantáló funkcióval, például ergonomikus kialakítású nyéllel és biztonsági kapcsolóval szerelték fel. A legfontosabb funkciókat az alábbiakban foglaltuk össze az Ön számára.

Munkamélység és munkaszélesség

A kapálógép vásárlása előtt feltétlenül ellenőrizze, hogy a készülék munkamélysége és szélessége megfelelő-e. Minél nagyobb a munkaszélesség és a munkamélység, annál gyorsabban dolgozhat a kertben.

A 300 milliméteres vágásszélesség és max. 200 milliméteres vágásmélység a legtöbb projekthez tökéletesen elegendő.

Maximális teljesítmény

Minél nagyobb teljesítményű a kapálógép, annál keményebb talajt tud fellazítani a segítségével. A max 2,5 kW vagy 1500 W teljesítménynek és a 36 V feszültségnek köszönhetően szinte bármilyen talajtípust könnyedén megmunkálhat (még akkor is, ha nehéz terheket tároltak rajtuk, vagy munkagépek taposták őket).

Beállítási lehetőségek

A kényelmes munkavégzés biztosítása érdekében a szarvnak ergonomikus kialakításúnak és – ideális esetben – állítható magasságúnak kell lennie. Ahhoz, hogy könnyedén tudjon irányt váltani a zöldség- és virágágyásokban, erős fémkések szükségesek. Az állítható magasságú csoroszlya anélkül könnyíti meg a talaj mélyebb rétegeinek elérését, hogy meghajolva kellene dolgoznia.
 

További funkciók

A nagy méretű és erős szállítókerekek, az összecsukható nyél és a kapálógépre integrált szállítófogantyúk maximális rugalmasságot biztosítanak a használat során.

Vásárlás előtt mindig győződjön meg arról, hogy a készüléket felszerelték-e biztonsági (dead man) kapcsolóval, és késvédő lemezzel. Ezek a védőberendezések megakadályozzák, hogy a munka közben esetlegesen kirepülő kövek eltalálják Önt; így még biztonságosabbá teszik a munkát.