Könnyű és csendes fűnyírók

Csendesebbek, kevesebb karbantartást igényelnek és könnyebbek, mint benzinüzemű társaik; ezek az elektromos fűnyírók legfontosabb ismérvei. Ezen túlmenően az elektromos fűnyírók mindig használatra készek, hiszen nem kell sem az akkumulátorokat, sem az üzemanyagtartályt feltöltenie. Mivel a készülékek csupán 6 – 14 kg súlyúak, ezeket könnyen kezelheti és kevesebb erőfeszítéssel irányíthatja őket. A tárolás is rendkívül egyszerű és helytakarékos, így a garázsban, a szerszámoskamrában vagy a pincében is tárolhatja a készülékeket. Ezek az elektromotoros fűnyírók környezetbarát alternatívát jelentenek a kis és közepes méretű fűfelületek megmunkálásához.

Az Einhell elektromos fűnyírói

Állandó teljesítmény

Az Einhell elektromos fűnyírói modelltől függően állandó, 1000 – 1700 watt közötti teljesítménnyel üzemelnek. Állandó, hiszen a motor egészen addig folyamatosan bevetésre kész, amíg a hosszabbítókábel az elektromos hálózathoz csatlakozik. Ennél a típusnál soha nem kell az üzemanyagtartály vagy az akkumulátor feltöltése miatt aggódnia. Az elektromos fűnyírók mindig bevetésre készek, így ezek a termékek eggyé forrottak a maximális rugalmasság fogalmával.

Csendes készülékek

Az elektromos fűnyírókban nincsenek belső égésű motorok, így sokkal halkabbak, mint a benzines társaik. Az alacsonyabb zajszint hatalmas előnyt jelent, különösen a sűrűn lakott lakóövezetekben. Alapvetően ez az egyik oka annak, hogy ezek a fűnyírók népszerűek a kis és közepes méretű kertek tulajdonosai körében. Az ilyen típusú gyepeken általában a legközelebbi áramforrás sincs messze, így hosszabbítókábellel is könnyedén üzemeltetheti a készüléket.

Egyszerű karbantartás

Az elektromos fűnyírók gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, hiszen nem kell lecserélni bennük az olajat vagy kicserélni a légszűrőt és a gyújtógyertyát; csupán a fűnyírókést kell évente körülbelül egyszer újraélezni vagy újraéleztetni. Ezt megteheti Ön is, de célszerűbb, ha ahhoz a szakkereskedéshez fordul, ahol a terméket vásárolta. Ha végzett a fűnyírással, akkor mindig tisztítsa meg a fűnyíró alját egy kefe segítségével.

Elektromos fűnyíróinkat számos olyan hasznos funkcióval szerelték fel, amelyek még egyszerűbbé teszik a kertben végzett munkát. Az alábbiakban elolvashatja, hogy az egyes modellek milyen funkciókkal rendelkeznek. Tanácsok a megfelelő elektromos fűnyíró kiválasztásához

Az alábbiakban segítünk kiválasztani, hogy melyik az Önnek legmegfelelőbb fűnyíró

Vágásszélesség, vágásmagasság, ergonómia és gyűjtőkosár: számos tényező befolyásolja, hogy melyik az Önnek legmegfelelőbb fűnyíró. Szeretnék segíteni, hogy megtalálja a legmegfelelőbb típust, ezért ezekről többet is megtudhat weboldalunkon.

Vágásmagasság és vágásszélesség

Az Einhell elektromos fűnyírók vágásszélessége a 30 és 43 cm közötti tartományban állítható, melynek köszönhetően tökéletesen alkalmasak közepes és kisebb méretű, max. 700 m² nagyságú területek nyírására. Mindegy, hogy milyen vágásszélességgel dolgozik, az Einhell fűnyírói dupla kései mindig tiszta, egyenletes vágást garantálnak a teljes munkaszélesség terjedelmében. A vágásszélességhez hasonlóan rendkívül fontos a vágásmagasság is, amelyet mindig a lenyírni kívánt gyep állapotához és tulajdonságaihoz kell igazítania. A vágásmagasságot valamennyi elektromos fűnyírónál több fokozatban, központilag vagy axiálisan állíthatja be.

Kényelmes munkavégzés

Mindegy, hogy csupán 10 percig kell használnia a fűnyírót vagy két órán keresztül dolgozik vele, az ergonómiát mindig tartsa szem előtt a fűnyíró kiválasztásánál. Az Einhell elektromos fűnyíróinak nyele állítható magasságú. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a nyelet mindig a testi adottságainak megfelelően állíthassa be, és így még huzamosabb ideig történő munkavégzés esetén se terhelje meg a hátát. Ezenkívül valamennyi fűnyíró rendelkezik integrált hordfogantyúval.

A gyűjtőkosár mérete

Az Einhell valamennyi elektromos fűnyírójához gyárilag mellékeljük a gyűjtőkosarat. Minél nagyobb a gyűjtőkosár, annál ritkábban kell kiüríteni, ugyanakkor viszont annál nehezebbé is válik az idő előrehaladtával. Ezt mindig figyelembe kell venni a megfelelő méret kiválasztásánál. Az elektromos fűnyírókat 25 és 52 liter közötti űrtartalmú gyűjtőkosarakkal szerelték fel. A kosár méretét annak függvényében kell meghatároznia, hogy mekkora területen dolgozik a készülékkel.