Vizet a kertbe és az otthonába! Az Einhell házi vízművek és automata házi szivattyúk környezetbarát vízellátási megoldásokat biztosítanak az otthonában és a kertjében. Csatlakoztassa a WC-hez, a mosógéphez vagy a kerti tömlőhöz, és oldja meg a vízellátásukat a kútból, az esővízgyűjtő hordóból, vagy bármilyen más vízgyűjtő edényből. A megfelelő víztechnológiai megoldásokat választva az otthonában és a kertben egyaránt könnyedén megvalósíthatja az elképzeléseit.

Az Einhell különböző házi vízművei és automata házi szivattyúi

Attól függően, hogy milyen szivattyúzási munkákhoz szeretné használni készülékeinket, számos házi vízmű és automata házi szivattyú közül válaszhat. Míg a házi vízművek tartályában ideiglenesen mindig van valamennyi szürke víz az otthonában és a kertben történő munkák elvégzéséhez, addig az automata házi szivattyúk nem tárolnak vizet, hanem azonnal bekapcsolnak, amint vízre van szükség.

Házi vízművek

A nagy méretű acéltartály akár 8 liter vizet is képes tárolni, így a nyomáskapcsolónak nem kell beindítania a szivattyút, ha csak kevesebb vízre van szükség. ECO-modelljeink legnagyobb erőssége, hogy nagy szállítási kapacitással, ugyanakkor alacsony energiafogyasztással dolgoznak. A töltöttségiszint- és a szennyeződésjelzőknek, valamint az egyes készülékeken található nyomásmérőnek köszönhetően egyetlen pillantással leolvashatja többek között a vízszintet, ellenőrizheti a szűrő állapotát és a nyomást. A hosszú élettartam biztosítása érdekében egyes modelleket kiváló minőségű csúszógyűrűs tömítéssel és robusztus szivattyúházzal szereltek fel. A szivattyú védelméről a szárazon futás- és felforrósodás elleni védelem, illetve a hőkioldó kapcsoló gondoskodnak. A készüléket modelltől függően kiváló minőségű fémből készült, tartós és erős szívó- és nyomóoldali csatlakozásokkal, valamint egy tartalék nyomóoldali csatlakozással szerelték fel. Éppen ezért biztos lehet benne, hogy bármelyik készüléket is választja, mindig jó kezekben lesz!

Automata házi szivattyúk

Az Einhell automata házi szivattyúi költséghatékony és természetes alternatívát kínálnak a háztartás szürkevízzel történő ellátására és a gyep öntözésére. Ezekkel a készülékekkel a tiszta vizet háztartási használatra és kerti öntözésre használhatja: segítségével könnyedén kiszivattyúzhatja a vizet az aknákból, kutakból és víztározókból. Egyes modelleket nagy méretű vízbetöltő csavarral vagy nyílással terveztek, ami rendkívüli módon megkönnyíti a készülékek feltöltését. A készülékben maradt vizet mindig kényelmesen leengedheti a vízleeresztő csavar segítségével. Az automata üzemmód biztosítja, hogy a szivattyú automatikusan be- és kikapcsoljon, amikor vízre van szükség. Egyes modelleket praktikus nyomásmérővel szereltek fel, amelyekről gyorsan és egyszerűen leolvashatja a nyomást és a szívómagasságot. A házi vízművekhez hasonlóan ezek a készülékek is rendkívül tartósak. Erre a kiváló minőségű nyomóoldali csatlakozások és a csúszógyűrűs tömítések jelentik a garanciát. Az integrált fogantyú mindig egyszerű mozgatást és szállítást tesz lehetővé. A felforrósodás elleni védelem valamennyi automata házi szivattyúban megtalálható. Egyes modellek hőkapcsolóval és felforrósodás elleni védelemmel is elérhetők.

Ismerje meg az Einhell házi vízműveit és automata házi szivattyúit, és válassza ki a terveihez legjobban illeszkedő készüléket! Tanácsok a megfelelő házi vízmű kiválasztásához

Mire érdemes a házi vízmű vásárlásakor figyelnie?

Mivel számos szivattyútípus közül választhat, ezért különösen fontos, hogy a vásárlás előtt megfelelően tájékozódjon az egyes termékekről, átgondolja, hogy milyen funkciókra lenne szüksége, és hogy pontosan milyen munkákra szeretné használni a készüléket. Alapvetően csupán néhány központi kérdést kell átgondolnia.

Szívómagasság, teljesítmény és szállítási mennyiség

A szívómagasság a vízvétel helyének adottságaitól, a felhasználó igényeitől és a szükséges nyomómagasságtól függ. Ha van például egy vízgyűjtő a kertjében, akkor annak magasabb lesz a vízszintje az esős-, és alacsonyabb a száraz időszakokban. A szívómagasságot tehát a vízgyűjtő mérete és a benne lévő vízszint magassága határozza meg. Ha a vízszint alacsony, a szivattyúnak nagyobb teljesítményre van szüksége a víz felszivattyúzásához. Figyelembe kell vennie a szállítási mennyiséget is, vagyis azt, hogy a házi vízmű hány liter vizet képes óránként felszivattyúzni. Ha például a kert öntözésére használja az automata házi szivattyút, és sok virágot, bokrot és zöldségágyást kell meglocsolnia, akkor nagyobb vízhozamra lesz szüksége, mint egy kisebb, kevésbé beültetett kertben. Háztartási vízműveink és automata házi szivattyúink modelltől függően óránként 3300 és 5000 liter vizet képesek szállítani. Termékkínálatunkban bármilyen szivattyúzási feladatra megtalálja a megfelelő házi vízművet!

Víztartály vagy helytakarékos szivattyú

A házi vízművek és az automata házi szivattyúk előnyei más és más funkciókban testesülnek meg. A házi vízművek max. 8 liter víz tárolására képesek, ami azt jelenti, hogy a tartályban állandó nyomás uralkodik. Ha az így tárolt vízzel leöblíti például a WC-t, akkor a házi vízmű automatikusan újra megtölti vízzel a tartályt. Ezzel szemben az automata házi vízszivattyú helytakarékosabb megoldást kínál, hiszen ezek a készülékek tartály nélküli kivitelben készülnek. Ha a készülékben csökken a nyomás – például a mosógép bekapcsolása, a WC lehúzása vagy a kerti tömlő bekapcsolása miatt –, a nyomáskapcsoló automatikusan bekapcsolja az automata házi vízszivattyút, és így csak annyi vizet továbbít, amennyire éppen szükség van. Ha nincs szükség több vízre, a szivattyú kikapcsol. Az automata házi vízszivattyúkat ezért automata házi és kerti szivattyúknak is nevezik.

Minőség és élettartam

Mivel a készülékeknek fagyban és a nyári hőségben is maximális teljesítményt kell nyújtaniuk, ezért túlterhelés elleni-, fagyás és túlmelegedés elleni-, illetve szárazon futás elleni védelemmel szerelték fel őket. A terhelés miatt a szivattyúháznak mindig robusztus és kiváló minőségű anyagból kell készülnie. Ha az automata házi és kerti szivattyút vagy a házi vízművet a kert öntözésére használja, és télen nincs szüksége a készülékre, akkor a vízleeresztő dugónak rendkívül nagy hasznát veszi majd, hiszen ezen keresztül pillanatok alatt leengedheti a készülékben vagy a tartályban lévő vizet. Így elkerülheti, hogy a megfagyott víz kárt tegyen a szivattyúban.