Mi vagyunk a vezeték nélküli megoldások szakértői! Ezt bizonyítják azok az elismerések, amelyeket akkumulátoros fűnyíróink a különböző termékteszteken kaptak. Két akkumulátoros fűnyírónk tesztgyőztesként végzett például a Stiftung Warentest (németországi minőségvizsgáló intézet) megmérettetésén. Ha a Power X-Change akkumulátoros fűnyíróit választja, akkor több szempontból is nyert ügye van: az innovatív akkumulátortechnológiának köszönhetően a Power X-Change akkukat nem csak a fűnyíróhoz, hanem a rendszercsalád számos kerti- és szerszámgépéhez is használhatja. Sőt! Elektromos kábelek és károsanyag-kibocsátás nélkül hozhatja újra formába a gyepet. Gazdag termékkínálatunkból minden munkához kiválasztja a legjobb és legjobb és lekiválóbb ár-érték arányú megoldást. Ha mulcsozó vagy önjáró, kompakt „City” fűnyíródekkel felszerelt, vagy nagy teljesítményű, nagyobb füves területekhez tervezett készülékekre van szüksége, akkor biztos lehet benne, hogy nálunk jó helyen jár.

Akkumulátoros fűnyírók: vezeték nélküli, határtalan szabadság

18 vagy 36 V feszültségű akkumulátoros fűnyírók

Maximális akkuerő a maximális nyírás teljesítmény érdekében: a Power X-Change rendszercsalád akkus fűnyíróit használva egy vagy két 18 V feszültségű lítium-ion akkumulátorral, gyorsan és egyszerűen nyírhatja le a gyepet. Míg a 18 V fűnyírók optimális megoldás jelentenek a kisebb kertek ápolásához, a nagyobb területek megmunkálásához egyesítheti két Power X-Change akku erejét: ez a Twin-Pack technológia lényege. A 36 V fűnyírók között talál olyan modelleket is, amelyek a Dupla Twin-Pack technológiának köszönhetően kétszer annyi ideig üzemelnek. Ezekbe a készülékekbe egyidejűleg négy darab akkumulátort helyezhet. Ha az első kettő lemerül, a készülék automatikusan átkapcsol és a másik két akkut használja.

Fűnyírószettek akkumulátorokkal és töltőkkel

Vásároljon Power X-Change fűnyírót akkuval és töltőkészülékkel együtt. Speciális szett-ajánlatainkat választva bármikor gyorsan, profi módon és vezetékek nélkül varázsolhatja szebbé a gyepet. Miben rejlik ezeknek az előnye? Mindent megtalál bennük, amire az akkumulátoros fűnyíró üzemeltetéséhez szüksége lehet: az Ön által választott fűnyírómodellt egy, kettő, vagy akár négy nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátort, a hozzájuk használható töltőt vagy dupla töltőt. A későbbiekben nem kell újabb akkumulátorokat és töltőkészülékeket vásárolnia. Töltse fel és kezdje meg a munkát a készülékekkel! Adódnak olyan időszakok, amikor ritkán van szükség az akkumulátoros fűnyíróra (pl. télen). Ne hagyja parlagon heverni az akkut: vegye ki a készülékből, és helyezze be a rendszercsalád valamelyik másik készülékébe.

Fűnyírók különböző vágásszélességekkel

Úgy gondolja, hogy a nagy gyepfelület automatikusan azt jelenti, hogy benzines fűnyírót kell választania? A nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorok mellett a vágásszélesség is döntő szerepet játszik. A nagyobb vágásszélességnek köszönhetően egyszerre szélesebb sávokat nyírhat le, és így rengeteg időt spórolhat, ha nagyobb gyepfelületeket kell ápolnia. A kisebb és szegletekkel taglalt kertek esetén a könnyen irányítható, könnyebb és kisebb vágásszélességű fűnyírókat érdemes választani. A max. 48 cm-es vágásszélesség és a négy akkumulátoraljzat biztosítja például, hogy a GE-CM 36/48 Li M-Solo akkumulátoros fűnyíróval akár 1000 m² nagyságú területeket is lenyírhasson. Higgye el, ez a készülék semmilyen tekintetben nem marad alul a benzines fűnyírókkal vívott versenyben. Sőt! Jóval többet is kínál, hiszen nem kell károsanyag-kibocsátással számolnia, könnyebb és egyetlen gombnyomással beindítható.

Akkumulátoros fűnyírók kisebb és nagyobb területek ápolására

Mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb kertekhez keres megoldást: választékunkban egészen biztosan megtalálja az igényeihez legjobban illeszkedő akkumulátoros fűnyírót. Valamennyi akkumulátoros fűnyíró leírásában megtalálja, mekkora terület nyírására ajánljuk az adott készüléket. Ezeket minden modell esetében egy egységes tesztelési folyamat keretében állapítjuk meg. A tesztek során olyan faktorok játszanak fontos szerepet, mint a vágásmagasság, az akku kapacitása és a vágásszélesség. A gyep állapotától függően ezek az értékek és funkciók más és más súlyozással esnek latba, természetesen. A fűgyűjtő kosár mérete ugyanúgy fontos paraméter a fűnyíró kiválasztásánál. Minél nagyobb az űrtartalma, annál több füvet tud egy menetben lenyírni. Így még a nagyobb felületeket is kevesebb megszakítással tudja leírni.

Akkumulátor-meghajtású elektromos fűnyíróinkat számos olyan hasznos funkcióval szerelték fel, amelyek még könnyebbé és egyszerűbbé teszik a kertben végzett munkát. Tekintse meg, milyen funkciókkal könnyítik meg a munkát az egyes modellek. Einhell akkumulátoros fűnyíró-kisokos

Akkumulátoros fűnyíróink fő funkciói és termékjellemzői

Szénkefe nélküli motorok, garanciával

Olyan akkumulátoros fűnyírót keres, ami teljesítmény tekintetében képes tartani a lépést a benzines és elektromos készülékkel? Akkor vessen egy pillantást szénkefe nélküli motorral felszerelt modelljeinkre. A szénkefe nélküli motor nem csak maximális teljesítményt szavatol: mivel nincsenek szénkefék és súrlódásból adódó kopással sem kell számolnia, ezért ezek a motorok nem igényelnek karbantartást és jóval tartósabbak, mint a szénkefével készült társaik. Érdemes PurePOWER BRUSHLESS motorral felszerelt akkumulátoros fűnyíróink egyikét választania, hiszen online regisztrációt követően 10 év jótállást vállalunk a PurePOWER motorokra!

Önjáró készülékek: fűnyírók hátsókerék-meghajtással

A nehéz munka mostantól a múlté! Ma már számos akkus Einhell-fűnyírót hátsókerék-meghajtással gyártanak, melynek köszönhetően szinte maguktól elvégzik a munkát. A Vario-Speed hátsókerék-meghajtásnak köszönhetően (például a GP-CM 36/47 S HW Li akkumulátoros fűnyírónál) még az bonyolultabb fűnyírási feladatokkal és a lejtőkkel is könnyedén megbirkózhat kertjében. A Vario-Speed azt jelenti, hogy a motor sebessége fokozatmentesen szabályozható, és mindig a munka tulajdonságaihoz igazítható. A hátsókerék-meghajtás egyszerűen be- és kikapcsolható a kényelmes fogantyút használva. A gyep nyírása még soha nem volt ennyire egyszerű, gyors és könnyű!

Akkumulátoros fűnyírók mulcsozófunkcióval

Gondoljon csak bele, milyen klassz lenne, ha a fűnyírójával a füvet nem csak lenyírná, hanem egyidejűleg meg is trágyázhatná. Pontosan ebben segít Önnek az akkumulátoros fűnyíróinkba épített mulcsozófunkció. A mellékelt mulcsék behelyezésével pillanatok alatt akkumulátoros mulcsozó-fűnyíróvá alakíthatja a fűnyírót. A mulcsék biztosítja, hogy a füvet még jobban fel tudja aprítani a fűnyíróval, és a felaprított füvet még ugyanabban a munkamenetben egyenletesen szét tudja teríteni a munkaterületen. A felaprított fű így természetes trágyaként működik, és hozzájárul a gyep egészséges táplálásához és növekedéséhez. Kizárólag mulcsozásra szeretné használni az akkumulátoros fűnyírót? Akkor érdemes közelebbről megismerkednie a kifejezetten mulcsozásra tervezett GE-CM 36/48 Li M készülékkel!

Oldalsó és hátsó fűkivetés

A legtöbb fűnyíró gyűjtőzsákba gyűjti össze a levágott füvet. Ha magas fűben dolgozik, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a fűnyíró eltömődik. Ennek a megelőzésére néhány akkumulátoros fűnyírómodellt oldalsó fűkivetés funkcióval szereltek fel: a levágott fű ebben az esetben nem gyűjtőzsákba továbbítódik, hanem nyírás közben „oldalra kivetve” terül szét a gyepen. Ez a funkció hasznos, ha magas fűben, gyümölcsösökben vagy szegélyek közelében dolgozik a készülékkel. A hátsó fűkivetés ezzel ellentétben már egy kontrollált folyamat, ugyanis a füvet a fűnyíró alá dobja ki - vagyis oda, ahová egyébként is kerülne, ha rajta lenne a gyűjtőzsák. A füvet azonban itt nem aprítja tovább úgy, mint ahogyan azt a mulcsozófunkció esetében teszi.

Angol pázsit és élettel teli zöld gyep? Tapasztalja meg Ön is, hogyan tud gyorsan és egyszerűen hihetetlen eredményeket elérni! Fogadja meg a profik tanácsát!

Tippek az akkumulátoros fűnyíró kezeléséhez

Kényelmes munkavégzés

A kerti munka sokszor igen fárasztó... Éppen ezért mindennél fontosabb, hogy megfelelően állítsa be az Einhell fűnyíróit. A nyél magasságát modelltől függően kihúzhatja, illetve több fokozatban rögzítheti. A nyel hosszát a testmagasságához állíthatja, így kiegyenesedve, a hátát kímélve dolgozhat a fűnyíróval.

A vágásmagasság meghatározása

A vágásszélesség mellett a vágásmagasság is döntő a fűnyírás során. Az optimális végeredmény érdekében ezt mindig után tudja állítani. A munkamagasság beállítása típustól függően eltérhet: történhet központilag, egy kar segítségével, vagy axiálisan, a két tengely beállításával. Az Einhell akkumulátoros fűnyírók munkamagassága 25 – 75 mm közötti tartományban állítható be. Bizonyos modellek esetében 6 különböző fokozat közül választhat.

A fűgyűjtő kosár űrtartalma

A vágásszélességez és az akkumulátor kapacitásához (Ah) hasonlóan a gyűjtőkosár mérete is meghatározza, mekkora kertmérethez ajánljuk az egyes akkus fűnyírókat. Minél nagyobb a kosár űrtartalma, annál ritkábban kell ürítenie, ha nagyobb területeket nyír le a fűnyíróval. A telítettségjelzőre pillantva mindig ellenőrizheti, hogy mennyire van tele a gyűjtőkosár. Az Einhell kínálatában 25 - 75 liter űrtartalmú, rugalmas nejlonból, ellenálló, erős műanyagból vagy ezeket az anyagokat fele-fele arányban felhasznált kosarak közül választhat. Míg a nejlonzsákok könnyebbek, a műanyag kosarak könnyebben tisztíthatók.

Helytakarékos tárolás

A szerszámok egyre csak gyűlnek a szerszámoskamrában, és alig van már hely? Az Einhell akkumulátoros fűnyíróival ez nem jelenthet problémát, hiszen a nyelük összecsukható, és kompakt kis fűnyírók így helytakarékosan tárolhatók. Ne feledje: hideg időben – különösen a téli időszakban – érdemes az akkumulátorokat külön tárolni, csak így biztosítható ugyanis, hogy tavasszal újra bevethetők legyenek. Ha A-ból B pontba kell eljuttatnia, vagy lépcsőn kell vinnie az akkumulátoros fűnyírót, akkor a fogantyújánál fogva ezt könnyen megteheti.

A GYIK-szekcióban megválaszoljuk az akkus fűnyírókkal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket. További kérdései vannak akkumulátoros fűnyírónkkal kapcsolatban?

GYIK (gyakran ismételt kérdések)

Az alábbiakban elolvashatja az akkumulátoros fűnyíróinkkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.

Miért marad fekve a fű nyírás közben?

Annak, hogy a fű miért marad fekve nyírás közben, több is oka lehet. A leggyakoribb és -kézenfekvőbb ok az, hogy a fű egyszerűen túl magas vagy nedves. Ha mindkét ok kizárható, akkor próbálja meg csökkenteni nyírás közben a haladási sebességet.

Mit jelent a mulcsozás kifejezés?

Ha mulcsozásra használja a készüléket, akkor a fűnyíró a levágott füvet a zárt vágótérben felaprítja és szétszórja a pázsiton. Mivel a levágott füvet így szétteríti a gyepen, értékes tápanyagokkal látja el azt, és ráadásul óvja is a talajt a kiszáradástól. Általánosságban elmondható, hogy bármelyik fűnyírót használhatja mulcsozásra. Nagyon fontos az alábbi előírások betartása:

  • A mulcsozó funkciót csak relatíve rövid fűben használja!
  • Az optimális eredmény elérése érdekében használjon mulcsozókést.
  • Vegye le a fűgyűjtő kosarat, helyezze be a mulcsozóadaptert a kivetőnyílásba, és hajtsa le annak fedelét.

Mennyi ideig tudok az akkumulátoros fűnyíróval dolgozni?

Az akkumulátoros fűnyíró munkaideje/üzemideje a következő tényezőktől függ:

  • Az akkumulátor töltöttségi szintjétől
  • Az adott akkumulátor teljesítményjellemzőitől (Ah-tényező)
  • A nyírandó gyepterület állapotától