Több a víz, mint ahogyan arra számított? Sőt, van olyan hely, ahol egyáltalán nem kellene víznek lennie, de mégis van? Az Einhell szennyvízszivattyúival az erősen szennyezett víz szivattyúzása is gyerekjáték: legyen szó a pincébe betörő víz megszüntetéséről, az építési munkálatok során felgyülemlett víz munkaterületről történő eltávolításáról, kültéri szivattyúzásról, vagy egy kerti tó leürítéséről, szennyvízszivattyúinknak egyik feladat elvégzése sem jelenthet gondot. Tudjon meg minél többet az Einhell nagy teljesítményű szennyvízszivattyúiról, és olvassa el, mire érdemes figyelnie vásárláskor.

Az Einhell szennyvízszivattyúk típusai

Szennyvízszivattyúk Aquasensor-technológiával

Nagy szállítási teljesítmény alacsonyabb energiafogyasztás mellett? Ez nem jelenthet problémát az Einhell ECO-búvárszivattyúi számára, amelyek a nyomómagasságtól függően óránként akár 20 000 litert is képesek felszivattyúzni. A szivattyúk úszókapcsolóval vagy az integrált Aquasensor-technológia segítségével indíthatók be. Az innovatív Aquasensor-technológiának köszönhetően három automatikus indítási magasságot állíthat be a forgókapcsoló segítségével. A kompakt búvárszivattyú érzékeli, ha a vízszint eléri a három meghatározott indítási magasság egyikét, és automatikusan beindítja a szivattyút. A kikapcsolás szintén automatikusan történik: a szivattyú leáll az alsó érzékelési szint elérése és az előre beállított késleltetés letelte után. Ha nem hagyja magára, akkor folyamatosan is üzemeltetheti a szivattyút.

Úszókapcsolóval felszerelt szivattyúk

Ha úszókapcsolóval felszerelt szennyvízszivattyút választ, akkor az indítási magasságot kézzel, a kábel hosszának beállításával rögzítheti. Kérjük, feltétlenül olvassa el a kezelési útmutató erre vonatkozó utasításait. Amikor a vízszint eléri az előre beállított szintet, a szivattyú bekapcsol. A kikapcsolásnál szintén a kábel hosszát figyeli a szivattyú - így elkerülhető, hogy a készülék szárazon fusson. Az úszókapcsoló beállításától függően folyamatosan is üzemeltetheti a szivattyút. Ehhez azonban mindig meg kell győződnie arról, hogy a felszívási területen van elegendő víz (vagyis, a szivattyú nem futhat szárazon és nem melegedhet túl).

Ismerje meg Aquasensor-technológiával vagy úszókapcsolóval felszerelt szennyvízszivattyúinkat, valamint kombinált tisztavíz- és szennyvízszivattyúnkat, és találja meg az Ön igényeinek legmegfelelőbb készüléket. Tanácsok a megfelelő Einhell-szennyvízszivattyú kiválasztásához

Mire kell feltétlenül figyelnie a szennyvízszivattyúk vásárlásakor?

A szennyvízszivattyúk termékpalettája rendkívül széles, és éppen ezért bizonyos típusok között nagy lehet az eltérés a kialakítás, a teljesítményjellemzők és az alkalmazási terület tükrében. Annak érdekében, hogy a feladat elvégzéséhez legmegfelelőbb szivattyút választhassa, az alábbiakban összefoglaljuk Önnek, milyen tényezőkre érdemes figyelnie a vásárláskor.

Nyomómagasság, nyomás és szállítási mennyiség

A maximális nyomómagasság szorosan összefügg a szállítási nyomással: a 10 méteres nyomómagasság például 1 bar nyomással érhető el. Ez azt jelenti, hogy 0,8 bar nyomás mellett a szivattyú 8 méter magasra képes vizet szivattyúzni. A szállítási mennyiség azt jelöli, hogy a szivattyú hány liter vizet képes kiszivattyúzni: óránként max. 23 000 liter szállítási mennyiséget biztosítva az Einhell szennyvízszivattyúi irgalmatlan teljesítménnyel dolgoznak. Fontos kihangsúlyozni azonban, hogy a szállítási mennyiség a nyomómagasságtól is függ: minél magasabbra kell felszivattyúzni a vizet, a fizika törvényei értelmében annál kevesebbre van lehetőség. A kezelési útmutatóban található ábrák és infógrafikák további információkat nyújtanak ezzel kapcsolatban. Attól függően, hogy milyen feladatra szeretné használni a szivattyúkat, azt tanácsoljuk, 5 – 7 méter merülési mélységű készülékek közül válasszon. A nyomómagasság, a szállítási mennyiség és a merülési mélység megfelelő kombinációját figyelembe véve termékeink között egészen biztosan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb szivattyút.

Tiszta és szennyezett (szürke) víz

A tisztavíz-búvárszivattyúkkal szemben a szennyvízszivattyúkkal a szennyezett vizet is kiszivattyúzhatja a munkagödrökből és szennyvíztartályokból, szárazra szivattyúzhatja az elárasztott munkaterületeket az építkezéseken, vagy kiszivattyúzhatja a mély aknákból a saras, iszapos vizet. Bizonyos modellek akár 40 milliméteres szemcseméretű szennyezett vizet, nagyobb iszapcsomókat, durvább szemcséket és homokos vizet is könnyedén felszivattyúznak. Termékkínálatunkban megtalálja az úgynevezett 2 az 1-ben kombinált szivattyúkat is, amelyek szennyezett és tiszta víz szivattyúzására egyaránt alkalmasak. Ezeket a kombinált szivattyúkat forgatható készüléktalppal tervezték, amely lehetővé teszi, hogy a szennyezettvíz-funkcióról egyetlen mozdulattal tiszta víz szivattyúzására váltson. Sőt, ezekkel a készülékekkel akár még szárazra is szivattyúzhatja az adott területet. Szárazra szivattyúzás esetén egészen 1 mm-es vízszintig üzemel a szivattyú. A vásárlás szempontjából éppen ezért az is rendkívül fontos, hogy mi az a minimális vízszint, amelynél a búvárszivattyú bekapcsol. Egyes modelljeink például akár már 10 mm-es vízszintnél is bekapcsolnak.

Minőség és biztonság

Robusztus szennyvízszivattyúink hosszú élettartamáról – többek között – a kiváló minőségű csúszógyűrűs tömítéseknek gondoskodnak. Az ütésálló műanyagból, strapabíró rozsdamentes acélból vagy öntvényből készült erős motor és szivattyúház szintén hozzájárul ahhoz, hogy Ön hosszú ideig dolgozhasson a szivattyúval. A maximális biztonságot a termikus túlterhelés elleni védelem garantálja, amely megakadályozza a motor túlmelegedését és károsodását.