Lombfúvók és lombszívók

Lombszívók és lombfúvók az Einhelltől Nagy teljesítményű kerti segítőtársak

Mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb fűfelületekről kell eltávolítania a lehullott leveleket: kimagasló teljesítményű elektromos és akkumulátoros lombszívóink és -fúvóink segítségével bármelyik feladat elvégzése gyerekjáték! Felejtse el a fáradságos gereblyézést! Az elektromos és akkumulátoros készülékek óriási választékának köszönhetően minden kerthez megtalálja a megfelelő lombfúvó vagy -szívókészüléket. A lombszívókkal nem csak az őszi faleveleket, hanem más anyagokat, például a fűmaradékokat vagy a pelyvát is gond nélkül összegyűjtheti. A gyep pillanatok alatt újra fellélegezhet, és a járdán lévő nedves, csúszós levelek miatt sem kell többé aggódnia. Higgye el: nem kell sok időnek eltelnie, és el sem tudja majd képzelni a munkát az Einhell készülékei nélkül!

A különböző típusú lombszívók és -fúvók áttekintése

Az akkumulátoros lombfúvók határtalan rugalmasságot biztosítanak

Az Einhell akkumulátoros lombfúvójával pillanatok alatt eltávolíthatja a leveleket, a port vagy más szennyeződéseket a kertből, a teraszról, az udvarról vagy épp a járdáról. A nagy kapacitású Power X-Change akkumulátorok maximális rugalmasságot biztosítanak, bárhol használja is a készülékeket: a legjobb az egészben az, hogy nem kell dugaljak és a kábelek miatt sem aggódnia! Akkumulátoros lombfúvóink rendkívül erőteljesek és halk megoldást biztosítanak: teljesen mások, mint a benzines lombfúvók, melyek forgalmazását az Einhell beszüntette. Készülékeink könnyen kezelhetők, könnyűek és kimagasló teljesítményűek, így segítségükkel még a nehezen elérhető résekből és zugokból is könnyedén eltávolíthatja a szennyeződéseket.

Nélkülözhetetlen segítőtársak a kertben: ismerjem meg az Einhell akkumulátoros lombfúvóit!

Ha az Einhell akkumulátoros lombfúvóit választja, akkor elfelejtheti a kábelekkel járó kellemetlenségeket, a lombszívó ugyanis a Power X-Change termékcsalád tagja, így sem hosszabbítóra, sem áramforrásra nem lesz szüksége az üzemeltetéséhez. Az akkumulátor és a könnyű kialakítás szabad mozgást és egyszerű munkavégzést biztosít, a nagy szívóteljesítménynek köszönhetően pedig nem csak faleveleket, hanem kisebb gallyakat vagy hasonló tárgyakat is könnyedén felszívhat a készülékkel. A szívócső végére szerelt kerekek és a heveder még könnyebbé teszik a munkát. Az akkumulátoros lombszívókat fúvó funkcióval is ellátták, a beépített aprítófunkció pedig (a gyűjtőzsákba való továbbítás előtt) felaprítja a felszívott leveleket: így nem csak helyet spórol, hanem tökéletes komposztalapanyagot is készíthet.

Maximális teljesítményre van szüksége? Válassza elektromos lombszívóinkat!

Ha nagy területeket kell megtisztítania, és van a közelben elektromos csatlakozási lehetőség, akkor az ilyen jellegű munkákhoz elektromos lombszívóinkat javasoljuk. Ha elektromos készülékkel dolgozik, akkor nem kell az akkumulátorok töltöttségi szintje vagy a töltési idő miatt aggódnia: ezeket a lombszívókat huzamosabb ideig és nagyobb mennyiségű lomb felszívásához is használhatja! Az Einhell elektromos lombszívói rendkívül nagy teljesítményűek és tiszta munkavégzést biztosítanak. Mivel nincs szüksége szerszámra az üzemmódváltáshoz (szívó/fúvó funkció), ezért az elektromos lombszívó minden szempontból rendkívül rugalmas megoldást biztosít. A szívó- és fúvóteljesítmény egyszerűen beállítható és szabályozható. A beépített aprító felaprítja, majd a gyűjtőzsákba továbbítja a felszívott anyagokat. A kényelmes munkavégzésről és az optimális súlyelosztásról a szívócsövön lévő vezetőgörgők, a heveder és az ergonomikus fogantyú gondoskodnak.

Akkumulátoros és elektromos lombszívóinkat és -fúvóinkat számos hasznos funkcióval szerelték fel, amelyek még könnyebbé teszik a kertben végzett munkát. Az alábbiakban megtekintheti, hogy melyek ezek a funkciók. Tanácsok a megfelelő lombszívó és -fúvó kiválasztásához

Az Einhell lombfúvók és -szívók használatának előnyei

Ha azt szeretné, hogy a kertészkedés valóban könnyed és örömteli munka legyen, akkor a legjobb lombszívóra vagy lombfúvóra lesz szüksége. Az alábbiakban megtekintheti, hogy melyek az egyes Einhell készülékek legfőbb előnyei, és miért érdemes a mi lombszívóink vagy lombfúvóink közül választania:

Határtalan szabadság és maximális rugalmasság a Power X-Change rendszernek köszönhetően

Az akkumulátoros lombszívók és lombfúvók segítségével könnyedén eltávolíthatja a leveleket és a szennyeződéseket a legkülönbözőbb felületekről is. Az üzemeltetéshez szükséges lítium-ion akkumulátorokat a Power X-Change rendszercsalád más készülékeihez is használhatja. Az akkumulátorokat így nem csak az őszi szezonban kell elővennie, hiszen tökéletes megoldást biztosítanak az Einhell akkumulátoros szerszámgépeihez és kerti készülékeihez egyaránt. Az akkumulátort és a töltőkészüléket kedvező áron, külön vásárolhatja meg.

Letisztult technológia, nagy teljesítmény

Tudatosan döntöttünk a benzines modellek ki-, illetve az akkumulátoros és elektromos lombszívók bevezetése mellett. Az előbbi készülékek nem csak nehezebbek, hanem a benzinüzemű motor miatt hangosabbak is voltak, és több káros anyagot bocsátottak ki. Elektromos és akkumulátoros készülékeink is maximális teljesítményt és tartósságot garantálnak, mindezt rendkívül kedvező ár-érték aránnyal párosítva.

Hasznos funkciók az egyszerű munkavégzés érdekében

Mindegy, hogy az akkumulátoros lombfúvókat vagy a klasszikus, elektromos lombszívókat választja: készülékeink tervezésénél a munka megkönnyítése volt a legfontosabb szempont. Minden egyes modell rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek az adott készüléket rendkívül hasznossá teszik. A lombszívók szívócsövének végén található kerekek és a heveder kényelmes munkavégzést biztosítanak. Az ergonomikus fogantyúnak köszönhetően még huzamosabb ideig történő használat esetén is játszi könnyedséggel használhatja a készülékeket. Lombszívóinkat úgy terveztük, hogy az irányváltó-kapcsoló átállítása vagy a szívócső fúvócsőre történő cseréje révén könnyen válthasson szívó- és fúvó funkciók között.

Tippek és trükkök a lombszívók és lombfúvók használatához

Ideális időjárási körülmények

Ha a maximális tisztaságra törekszik, és szeretné a lehető leghatékonyabban eltávolítani az egész udvart beborító faleveleket és szennyeződéseket, akkor azt javasoljuk, hogy szélcsendes, száraz napot válasszon: így sokkal könnyebb összefúvatni a lombtakarót.

Ideális esetben a legutóbbi záporból visszamaradt nedvesség néhány nap alatt elillan. A nedves leveleket nehezebb felszívni, és a készülék is gyorsabban beszennyeződik. Ha már huzamosabb ideje nem hullott csapadék, akkor készüljön fel arra, hogy a lombszívó vagy -fúvó több szennyeződést és port fog felkavarni.

Komposztálás mesterfokon

A gyep csak akkor tud lélegezni, ha nem borítja levéltakaró. Az összegyűjtött faleveleket azonban nem kell a hulladékba dobni: a lombfúvó segítségével könnyedén összefúvathatja őket egy szélvédett sarokban. Legyen rendkívül körültekintő, mert egyes állatok a levélkupacokban találnak menedéket, mert így védik magukat a hidegtől. Ha szeretné eltávolítani a leveleket, akkor a lombszívót érdemes választania. Az aprítófunkció összedarálja, majd a gyűjtőzsákba továbbítja a leveleket, amelyet – optimálisan a legutóbbi fűnyírásból származó gyeppel együtt – komposztálhat, és kiváló minőség humuszt készíthet a következő kert(sz)építési szezonra. Ha vannak olyan vastagabb gallyak és ágak, amelyekkel már nem tud megbirkózni a lombszívó, akkor érdemes az Einhell aprítógépét segítségül hívni.