A benzines fűnyírók nagy teljesítményű és robusztus segítőtársak, melyekkel szebbé varázsolhatja a kereteket, udvarokat és egyéb zöldterületeket. Az erős motor még a sűrű, elburjánzott növényzettel is megbirkózik. A benzinmotoros fűnyírókat elsősorban nagy méretű gyepek ápolására és szebbé tételére tervezték. Tapasztalja meg a vezeték nélküli, határtalan szabadságot, és a nagy vágásszélesség, a nagy teljesítményű, erős motor és a robusztus készülékház nyújtotta előnyöket!

Benzines fűnyíró igényes kerti munkákhoz

Nagy teljesítményű benzines fűnyírók

Nagy teljesítmény és még hosszabb üzemidő: igen, ezek az Einhell benzines szakértői, amelyek nélkülözhetetlenek a nagy, egyenetlen és mindentől távol lévő gyepterületek megmunkálásában. Ha benzines fűnyíróink valamelyikét választja, akkor örökre elfelejtheti az akkukkal, töltőkkel, elektromos dugaljakkal és hosszabbítókábelekkel járó bosszúságot: egyszerűen csak töltse fel az üzemanyagtartályt, és... már meg is kezdheti a munkát! Nagy teljesítményű motorjaik nagy vágási sebességet biztosítanak, így ezek a fűnyírók még a magasabb fűvel is könnyedén megbirkóznak. Különböző teljesítményű (kW) és vágásszélességű fűnyíróink között mindig megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb készüléket.

Igazi nagyágyúk: fűnyírók hátsókerék-meghajtással

A nagy teljesítményű benzines fűnyírók általában nehezebbek, mint az elektromos vagy akkumulátoros készülékek. Ha csupán az izomerőre támaszkodna a fűnyírás során, az bizony valóban megterhelő lenne – különösen akkor, ha nagyobb felületeken és sokáig kell dolgoznia a készülékkel. Ezt megelőzendő, a nagyobb modelleket már hátsókerék-meghajtással szerelték fel. Ez a megoldás még akkor is nagy segítséget jelent a viszonylag nehéz fűnyíró mozgatásában, ha a megmunkálandó terület egyenetlen, vagy éppen lejtős.

Benzines fűnyírók önindítóval

Ha már dolgozott benzines fűnyíróval, akkor egészen biztosan ismeri azt az érzést, amikor megpróbálja berántani a motort, és... Semmi! Még egyszer megpróbálja, és... Semmi! Aztán a sokadik próbálkozásra végül beindul a fűnyíró. Az önindítóval felszerelt fűnyíró kényelmes megoldást biztosít, hiszen ezzel örökre elfelejtheti a fáradságos kézi indítást. Az elektromos indítású benzines fűnyírómodelleket a termékek nevében szereplő „E” betűről ismerheti fel, mint ahogyan például a GC-PM 46 SM HW-E Li esetében is. Annak érdekében, hogy a vezeték nélküli, határtalan szabadságot benzines fűnyíróink használata közben is megtapasztalhassa, önindítóval felszerelt készülékeinkben egyesítjük a benzinmotorok és az akkumulátortechnológia előnyeit. Az indításhoz mindössze egy Power X-Change akkura lesz szüksége: helyezze be a készülékbe, nyomja meg az indítógombot, és a benzinmotor máris beindul. A fűnyírás még sosem volt ilyen egyszerű!

Benzines fűnyíróink a hátsókerék-meghajtáson és az önindítón kívül még számos más olyan praktikus funkcióval rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a kertben végzett munkát. Einhell benzinesfűnyíró-kisokos

A benzines fűnyírók fő funkciói és termékjellemzői

Fűnyírók erős készülékházzal felszerelve

A fűnyíró kiválasztásakor nagyon kevesen veszik figyelembe a fűnyíróház formáját, ami bizony öreg hiba! A Vortex-technológiával készült fűnyíróház tervezésnél az optimalizált légáram biztosítása volt az elsődleges szempont. A speciális kialakításnak köszönhetően a kés által keltett légáram felállítja a fűszálakat, a levágott és felaprított füvet pedig a nagy erejű légáram továbbítja a gyűjtőkosárba. Modelltől függően mulcsozásra is használhatja a készüléket, és a levágott füvet így szétterítheti a gyepen.

A mulcs természetes trágyaként történő használata

Az adapter segítségével számos fűnyírót pillanatok alatt mulcsozóvá alakíthat át. A többszörösen felaprított fű a gyepen marad, és rendkívül gyorsan elrothad. A fű így természetes tápanyagként szolgál, csökkenti a kipárolgás mértékét, óvja a gyepet a kiszáradástól, és ezáltal ideális életteret biztosít azoknak az apró élőlényeknek, amelyek elengedhetetlenek a talaj minőségének javításához. Sőt! Ez a módszer segíti az oldalhajtások képződését is. A gyep sűrűbb, zöldebb és élettel teli lesz!

Ergonomikus beállítási lehetőség

Akiknek nagyobb területeket kell lenyírni, és így huzamosabb ideig dolgoznak a fűnyíróval, azoknak még jobban oda kell figyelni az ergonómiára, ha benzines fűnyírót vásárolnak. Az Einhell benzines fűnyíróit állítható magasságú tolórúddal tervezték, amely könnyedén a felhasználó testmagasságához igazítható, és ezáltal hátat kímélő megoldást biztosít. Ha egy úgynevezett „Highwheeler”, vagyis nagyobb hátsó kerekekkel felszerelt fűnyíró mellett dönt, akkor azzal nagyban megkönnyíti a nehéz és egyenetlen terepek nyírását. Sőt, ezzel a megoldással még a gyepet is kíméli!

Ápolt és élettel teli zöld gyepre vágyik? Tapasztalja meg Ön is, hogyan tud benzines fűnyíróinkkal gyorsan és egyszerűen hihetetlen eredményeket elérni! Fogadja meg a profik tanácsát!

Az alábbiakban segítünk kiválasztani, hogy melyik az Ön igényeinek legmegfelelőbb fűnyíró

Azt, hogy egy munka elvégzéséhez benzines, akkumulátoros vagy elektromos fűnyírót, esetleg kézi fűnyírót válasszon, számos tényező (pl. vágásszélesség, vágásmagasság, meghajtás, ergonómia, gyűjtőkosár, mulcsozókészlet stb.) befolyásolja. Szeretnénk segíteni, hogy megtalálja a legmegfelelőbb típust, ezért ezekről a funkciókról többet is megtudhat weboldalunkon.

A fűnyíró vágásszélessége

Az Einhell 40 – 56 cm-es vágásszélesség-tartományban gyárt benzines fűnyírókat, amelyek így tökéletesek akár 2200 m²-es gyepfelületek szebbé varázslásához is. Minél nagyobb a vágásszélesség, annál szélesebb sávokat nyírhat le, és annál gyorsabban fejezheti be a munkát a készülékkel. Mindegy, hogy milyen vágásszélességgel dolgozik, fűnyíróink dupla kései mindig tiszta, egyenletes vágást garantálnak a teljes munkaszélesség terjedelmében.

A benzinmotorok teljesítménye

Az 1,2 – 2,8 kW teljesítményű és a 99 – 173 cm³ hengerűrtartalmú motorokkal felszerelt fűnyíróink között egészen biztosan megtalálja még a legnehezebb feladatok elvégzéséhez szükséges benzines fűnyírót is. Ha teljesítményintenzív munkákhoz vagy nagyobb kertekhez, esetleg időigényes fűnyírási feladatok elvégzéséhez keres fűnyírót, akkor érdemes nagyobb teljesítményű modelljeink közül választania. Az egyszerűbb tájékozódás érdekében az egyes fűnyírómodellek mellett megtalálja a maximálisan lenyírható terület nagyságára vonatkozó információkat.

A gyűjtőkosár mérete

Újabb kihívásokkal kell szembenéznie? Ha különösen nagy területeket vagy a nagyon magas füvet kell lenyírnia, az bizony rendkívül fárasztó lehet. Annak érdekében, hogy ne kelljen néhány méterenként megállni és kiüríteni a gyűjtőkosarat, érdemes egy kellően nagy fűgyűjtővel rendelkező fűnyírót választania. Benzines fűnyírónkat (modelltől függően) 45 – 80 liter űrtartalmú kosarakkal szerelték fel. Az integrált telítettségjelző mindig jelzi, ha ki kell üríteni a gyűjtőkosarat.

A megfelelő vágási magasság beállítása

Ügyeljen arra, hogy a fűnyíró vágási magasságát mindig aszerint állítsa be, hogy milyen gyakran nyírja a füvet. go. Ha magas füvet szeretne nyírni, akkor a vágási magasságot fokozatosan csökkentheti minden egyes nyírási lépésnél. Benzines fűnyíróink a modelltől függően 3-9 vágási magassági szinttel rendelkeznek. A vágási magasság a modelltől függően 25 és 80 mm között állítható egy axiális vagy központi állítómechanizmuson keresztül. Általában a fűnyíró eltömődésének elkerülése érdekében a túl magas füvet nem szabad egy menetben levágni. Ha magas füvet szeretne nyírni, akkor a vágási magasságot fokozatosan csökkentheti minden egyes nyírási lépésnél.

A GYIK-szekcióban megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. További kérdései vannak benzines fűnyírónkkal kapcsolatban?

GYIK (gyakran ismételt kérdések)

Az alábbiakban elolvashatja a fűnyíróinkkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.

Hogyan működik a hátsókerék-meghajtás a benzines fűnyíróknál?

A hátsókerék-meghajtás a kuplungkarral működtethető. A hajtószíjat (ékszíjat), amely összeköti a késtartót és a hajtóművet, egy bovden és egy karos mechanizmus feszíti meg. Ha az ékszíj megfeszül, a kerékmeghajtás aktiválódik. Ha elengedi a kuplungkart, az ékszíj meglazul, és ezt követően ismét a saját erejére kell támaszkodnia.

Milyen motorolajat használjak a fűnyíróhoz?

Az alábbi motorolajokat használhatja: 10W30, 15W40 vagy 5W30 (figyelem: nagyon drága). Alternatív megoldásként használhat normál 10W40-es többcélú motorolajat is. Ezek az olajok lefedik a benzines fűnyírók teljes hőmérséklettartományát. Az olajokról további információt a blogbejegyzésünkben olvashat.

Milyen üzemanyagot használjak a benzines fűnyíróhoz?

Benzines fűnyíróját hagyományos vagy prémium minőségű üzemanyaggal működtetheti. Kizárólag ólommentes üzemanyagot használjon! Általában valamennyi benzines készülékünk használható E10-es üzemanyaggal. Elképzelhető azonban, hogy ehhez a karburátort külön be kell állítani.

Hátrafelé is húzhatom a fűnyírót?

A hátsókerék-meghajtás kikapcsolását követően a fűnyíró hátrafelé is húzható.