Permetező, kerti permetező, növénypermetező, kis permetező vagy szivattyús permetező: a permetezőnek számos elnevezése létezik, azonban mindegyik ugyanazt a dolgot írja le: egy olyan praktikus eszközt, amely egyenletesen fújja ki a folyékony permetszereket. Ezek a permetezők különösen hasznosak a kertben, akár öntözéshez, növényvédelemhez vagy vegyszeres gyomirtáshoz használja őket. Ha akkumulátoros permetezőink egyikét választja, akkor nem csak a kábelekkel való bajlódást felejtheti el, hanem a fáradságos pumpálás miatt sem kell többé aggódnia.

Az Einhell kínálatában elérhető permetezőgépek

Akkumulátoros permetező (4,5 bar nyomással)

Az Einhell GE-WS 18/150 Li-Solo akkumulátoros permetező jelenleg a legnagyobb és legerősebb készülék, amely max. 4,5 bar nyomással képes a permetszert a tartályból a növényekre juttatni. A nagy méretű tartályba akár 15 liter permetszert is tölthet. A kényelmes és hátat kímélő használat biztosítása érdekében a permetezőt kényelmes hevederrel szerelték fel, melynek köszönhetően úgy veheti fel, mint egy hátizsákot. Ha nagyobb területeket kell lepermeteznie, és nem szeretne folyton megállni, hogy utántöltse permetszerrel a tartályt, akkor mindenképpen a nagyobb akkumulátoros permetezőt válassza!

Akkumulátoros permetező (2,5 bar nyomással)

Egy könnyen kezelhető és könnyű permetezőre lenne szüksége? Akkor feltétlenül próbálja ki a max. 2,5 bar nyomással üzemelő permetezőnket! Ezek az akkumulátoros permetezőgépek 3,5 vagy 7,5 liter űrtartalmú tartállyal felszerelt kivitelben érhetők el. A tartályméretet attól függően kell kiválasztania, hogy mekkora a kert, amelyet meg szeretne művelni. A praktikus készülékeket kényelmes hevederrel szerelték fel, amelynél fogva a tartályt táskaként a nyakába akaszthatja.

Permetezőinket úgy terveztük, hogy segítségükkel gyorsan, hatékonyan és egyenletesen tudjon dolgozni. Az alábbiakban elolvashatja, hogy melyek azok a funkciók, amelyeket feltétlenül érdemes figyelembe vennie a készülék megvásárlása előtt. Tanácsok a megfelelő permetező kiválasztásához

Mire érdemes a permetező vásárlása során figyelnie?

Szeretne még többet megtudni arról, hogyan működnek permetezőink? Az alábbiakban felsoroljuk Önnek, mire érdemes figyelnie a vásárlás során.

Teljesítmény és űrtartalom

A legnagyobb különbség a tartály térfogatában és a nyomásban mutatkozik meg. Az Einhell termékpalettáján 2,5 és 4,5 bar nyomású, illetve 3,5 - 15 liter közötti tartályméretű készülékek közül választhat. Az átfolyási mennyiséget is könnyedén ellenőrizheti. Az Einhell GE-WS 18/150 Li-Solo permetező esetében ez az érték például 106 liter/óra. Nagyobb kertek esetén mindig a lehető legnagyobb tartályt válassza. Kisebb területeknél a kisebb térfogatú tartály is tökéletesen megteszi.

Pontos és kényelmes használat

Valamennyi permetezőnket sárgarézből készült, egyedileg állítható fúvókával szerelték fel, amely finoman ködöl és pontos munkavégzést tesz lehetővé. A fúvókát a felhasználási terület és a permetszer tulajdonságainak megfelelően állíthatja be. A robusztus, rozsdamentesacél-szórópisztolyt rögzíthető kezelőgombbal tervezték, ami rendkívül praktikus, ha például huzamosabb ideig dolgozik a permetezővel. A munkát még könnyebbé teszi a kényelmes heveder, amellyel (modelltől függően) a permetező a hátára vagy a vállára akaszthatja.

Egyszerű kezelés

Az átlátszó tartályba épített skálára pillantva mindig láthatja a tartály töltöttségi szintjét. A műanyag tartályt modelltől függően a nagy töltőnyíláson keresztül töltheti fel, a rögzítőkampó pedig megkönnyíti a tartály nyitását vagy zárását. A tartály pontos feltöltéséhez egyes modelleknél egy adagolókupak is található a gyári csomagolásban. A növényvédelem még soha nem volt ilyen egyszerű! Felejtse el örökre a permetezőflakonokkal való bajlódást!