Az Einhell robosztus tisztavízbúvárszivattyúival gyorsan és egyszerűen kiszivattyúzhatja a vizet az esővízgyűjtő edényekből, kutakból és medencékből, illetve (szükség esetén) az elárasztott pincékből is. Tisztavíz-búvárszivattyúink segítségével még a nehezen hozzáférhető helyekről is kiszivattyúzhatja a vizet. A szivattyúk mozgatása rendkívül egyszerű az integrált fogantyúknak köszönhetően. Aquasensor-technológiával vagy úszókapcsolóval felszerelt szivattyúink a beállított vízszint elérésekor bekapcsolnak, és eltávolítják a vizet a munkaterületről - sőt, szinte teljesen szárazra is szivattyúzzák a vízvételi helyet. Mindegy, hogy a medencéjét kell kiüríteni, vagy az esővízgyűjtő hordókban és vízgyűjtő edényekben összegyűjtött esővízzel szeretné megöntözni a kertet, esetleg a pincébe betörő vizet vagy a fürdőszobában keletkezett csőtörés végeredményét szeretné megszüntetni: akkumulátoros tisztavíz-szivattyúink, tisztavíz-búvárszivattyúink, hordóürítő szivattyúink és búvárszivattyúink között egészen biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb készüléket!

Az Einhell búvárszivattyúk típusai

Akkumulátoros tisztavíz-búvárszivattyúk

Szeretné megtisztítani a medencéjét vagy egyszerűen csak leengedné a vizet? Akkor erre a búvárszivattyúk a legmegfelelőbb eszközök! Ha akkus készülékeinket választja, akkor nem kell az áramforráshoz csatlakoztatnia a szivattyút. Akkumulátoros szivattyúink a Power X-Change termékcsalád tagjai, így ugyanazzal a Power X-Change akkumulátorral üzemeltetheti őket, mint a rendszercsalád összes többi készülékét is. Az akkumulátoros szivattyúk nagy teljesítményűek, csendesek, könnyűek, és minimális karbantartást igényelnek. Akkumulátoros tisztavíz-szivattyúink modelltől függően legfeljebb 5000 liter/óra kapacitással üzemelnek, így tökéletesek kisebb vízmennyiségek ki- és átszivattyúzására. A teljesítményfokozat-kapcsoló segítségével a szivattyú könnyen be- és kikapcsolható. Szükség esetén folyamatos üzemre is válthat, és így szinte teljesen szárazra, akár 1 mm-es vízszintig is felszivattyúzhatja a vizet.

Tisztavíz-búvárszivattyúk

A klasszikus megoldás medencék, kutak vagy esővízgyűjtő tartályok víztelenítésére. A szivattyúk kiválasztásakor mindig pontosan meg kell határoznia, hogy tiszta vagy szennyezett vizet szeretne-e velük szivattyúzni. Tiszta vízhez tisztavíz-búvárszivattyút használjon. Kínálatunkban számos modell közül választhat, amelyek különböző szállítási mennyiséget, nyomást, nyomómagasságot és merülési mélységet garantálnak. Ha azt szeretné, hogy a lehető legkevesebb víz maradjon a munkaterületen, akkor azt tanácsoljuk, próbálja ki a sekélyre szivattyúzó készülékünket. Természetesen Aquasensor-technológiával, beépített úszókapcsolóval vagy külső úszókapcsolóval ellátott szivattyúk készülékeink is választhat.

Hordóürítő szivattyúk

Hordóürítő szivattyúink akkumulátoros és elektromos kivitelben érhetők el. Ezek a szivattyúk elsősorban esővíz gyűjtőtartályokból és víztározókból történő szivattyúzására alkalmasak. Mivel akár 2 bar nyomás leadására is képesek, ezért kerti locsolókhoz csatlakoztatva a kert öntözésére is használhatók. Akkumulátoros hordóürítő szivattyúnk akkumulátoros búvár-nyomószivattyúként is használható: ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy leszereli róla a rugalmas hattyúnyakat. A hordóürítő szivattyúk egyes modelljei akár 7 méteres mélységbe is leengedhetők, ahonnan óránként max. 5500 liter sebességgel és 20 méteres nyomómagassággal képesek szivattyúzni.

Búvár-nyomószivattyúk

Ha nagy szállítási nyomással kell dolgoznia, akkor Önnek feltétlenül búvár-nyomószivattyúink egyikét érdemes kipróbálnia. Ezek a szivattyúk ideálisak a kert öntözéséhez, és amennyiben a modell rendelkezik automata funkcióval, házak vízellátáshoz is. Az automata funkció biztosítja, hogy a szivattyú automatikusan bekapcsoljon, ha a fogyasztónál víz távozik a rendszerből. Ha nem enged több vizet, akkor a szivattyú újra kikapcsol. A búvár-nyomószivattyúk többfokozatú meghajtórendszere biztosítja a szükséges nyomást és a megfelelő szállítási mennyiséget. Ha még nagyobb teljesítmény szükséges a feladat elvégzéséhez, és akár 20 méteres merülési mélységgel is kell számolnia, akkor feltétlenül nézze meg, mire képesek mélykúti szivattyúink!

Tisztavíz-búvárszivattyúinkat, hordóürítő szivattyúinkat és búvár-nyomószivattyúinkat számos praktikus funkcióval látták el. Az alábbiakban megtekintheti, melyek ezek, és mi alapján érdemes kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb készüléket. A megfelelő tisztavíz-búvárszivattyú kiválasztása

Mire érdemes figyelnie a tisztavíz-búvárszivattyú kiválasztásakor?

A felhasználás jellegétől függően az egyes szivattyútípusokat más és más funkciókkal és termékjellemzőkkel ruházták fel: válasszon akkumulátoros tisztavíz-búvárszivattyúink, búvárszivattyúink, hordóürítő szivattyúink vagy búvár-nyomószivattyúink közül! Az alábbiakban összefoglaltuk Önnek, mire kell feltétlenül figyelnie, és hogy milyen különböznek az egyes szivattyúk.

Mire használja a búvárszivattyút?

Szeretné kiszivattyúzni a vizet és téliesíteni a kerti tavat? Az ilyen jellegű munkákhoz általában elegendő egy akkumulátoros tisztavíz-búvárszivattyú vagy egy búvárszivattyú, amelyekkel modelltől függően akár 4 - 7 méteres mélységben is dolgozhat, és nagy szállítási mennyiséget biztosítanak. A szállítási nyomás tehát döntő szempont, amikor arról van szó, hogyan kívánja felhasználni a vizet. Egy locsolócső vízellátásához nagyobb, körülbelül 2 bar nyomás szükséges. Hordóürítő szivattyúink és búvár-nyomószivattyúink kiválóan alkalmasak erre a célra. Fontos szempont még az indítási magasság, vagyis az a minimális vízszint, amelynél a szivattyú működik, illetve az, hogy a búvárszivattyúnak mennyi ideig kell üzemelnie??? Akkora marad a legkevesebb víz a tározóban, ha sekélyre szívó szivattyúval dolgozik.

Praktikus funkciók

Számos funkció közül választhat, ha a búvárszivattyúkat automatikusan szeretné üzemeltetni. Az Aquasensor lehetővé teszi például, hogy a praktikus forgókapcsolóval segítségével beállítsa, milyen vízszintnél kapcsoljon be, illetve ki a készülék. Más modelleket beépített vagy külső úszókapcsolóval szereltek fel, melynek segítségével az automatikus be- és kikapcsolási pontok is beállíthatók. A folyamatos üzemmód is praktikus lehet, mivel folyamatos szivattyúzást biztosít. Fontos azonban, hogy soha ne hagyja felügyelet nélkül a szivattyút!

Minőség es egyszerű tárolási lehetőség

A búvárszivattyú hosszú élettartamának biztosítása érdekében a készüléket rendkívül erős szivattyú- és motorházzal tervezték, amelyek egyes modellek esetében ütésálló műanyagból, míg másoknál masszív rozsdamentes acélból készültek. A visszacsapó szelep megakadályozza, hogy a szivattyú kikapcsolása után a víz visszaáramoljon a tömlőbe. Az egyszerű szállításról és tárolásról az integrált fogantyú és a kábeltartó gondoskodnak. A búvárszivattyú helytakarékosan tárolható: az akasztógyűrűnél fogva akár a falra is felakaszthatja a készüléket.

Fontos biztonsági funkciók

Ha a búvárszivattyúk huzamosabb ideig üzemelnek, akkor bizonyos biztonsági funkciók nélkülözhetetlenek a készülék meghibásodásának és károsodásának megelőzése érdekében. Valamennyi szivattyúnkat termikus túlterhelés elleni védelemmel szerelték fel, amely (ahogy a neve is mutatja) megakadályozza a szivattyú túlmelegedése esetén bekövetkező esetleges károkat. A hosszú élettartam garanciájaként a szivattyúkat kiváló minőségű és rendkívül ellenálló csúszógyűrűs tömítésekkel tervezték. Bizonyos modelleket szárazon futás elleni védelemmel is felszereltek, ami megvédi a szivattyút a károsodástól, ha a vízellátás valamilyen okból megszakad.