Szeretne takarékoskodni a vízzel és környezetbarát módon öntözni a kertjét? Esetleg olyan szivattyút keres, amellyel a lehető leggyorsabban és a legtöbb vizet tudja felszivattyúzni? Akkor érdemes megnéznie, mire képesek a különböző típusú felszíni szivattyúink. Mindegy, hogy kerti szivattyúra, automata házi és kerti szivattyúra vagy benzines vízszivattyúra van szüksége, széles választékunkban minden feladathoz megtalálja a legmegfelelőbb készüléket. Ha a kert vízellátásához keres megfelelő ár-érték arányú megoldást, akkor a modern kerti szivattyúk, az akkumulátoros kerti szivattyúk vagy az automata házi és kerti szivattyúk valamelyikét érdemes választania. Hasznosítsa újra az esővizet a hordókból, víztárolókból vagy ciszternákból. Higgye el, az esős napok ezt követően nem jelentenek Önnek többé bosszúságot! Az óránként max. 5000 literes szállítási mennyiség biztosítja, hogy a kerti szivattyúk még a nagyobb kerteket is megbízhatóan elláthassák vízzel. Választhatja hagyományos kerti szivattyúink egyikét, amelyet kapcsoló segítségével kapcsolhat be és ki, vagy automata házi szivattyúink, vagyis automata házi és kerti szivattyúink közül, amelyek használat közben automatikusan bekapcsolnak. Sok vizet kellene szállítania rövid időn belül? Egy benzines vízszivattyú óránként akár 23 000 liter vizet is képes szállítani. 

Az Einhell különböző típusú házi és kerti szivattyúi

Akkumulátoros kerti szivattyúk

Olyan szivattyút keres a kert öntözéséhez, amit bárhol és bármikor használhat? Akkor van egy jó hírünk: nálunk egészen biztosan talál ilyen készüléket! Az AQUINNA akkumulátoros kerti szivattyú bárhol és bármikor, az elektromos hálózattól teljesen függetlenül használható. A szivattyút Power X-Change akkumulátorral üzemeltetheti, amelyet a Power X-Change termékcsalád összes többi készülékéhez is használhat. A szivattyú maximum 2,6 bar nyomáson, és 26 méteres nyomómagasságig akár 3000 liter/óra szállítási sebességet is képes biztosítani. Válassza mindig a munka elvégzéshez szükséges legmegfelelőbb teljesítményt az ECO és a BOOST üzemmódok használatával. Ha maximális rugalmasságara és nagy teljesítményre van szükség, akkor nem kérdés, hogy az AQUINNA a legmegfelelőbb választás!

Kerti szivattyúk

Ha szeretné a kútban vagy vízgyűjtőben összegyűlt vizet a kert öntözésre használni, akkor érdemes egy nagy teljesítményű kerti szivattyúra beruháznia. Termékkínálatunkban különböző teljesítményszintű és szállítási mennyiséget biztosító elektromos szivattyúkat talál. Valamennyi kerti szivattyút központi, könnyen hozzáférhető, és fröccsenő víztől védett kapcsológombbal szereltek fel. A szivattyú kiválasztásánál feltétlenül vegye figyelembe, hogy mekkora kertben szeretné használni, hozzávetőlegesen mennyi vízre, és milyen nyomómagasságra lenne szüksége. Kerti szivattyúink modelltől függően akár 50 méteres nyomómagasságig és 5000 liter/óra teljesítménnyel üzemelnek. A kiváló minőségű, fémből készült szívó- és nyomócsatlakozó-meneteknek köszönhetően a robusztus szivattyúk rendkívül hosszú élettartamúak.

Automata házi és kerti szivattyúk

Automata házi és kerti szivattyúinkat, más néven automata házi vízműveinket a kert öntözésre, és az otthona vízellátásának biztosítására is használhatja. Az automata házi vízművek működése különbözik a hagyományos kerti szivattyúkétól, hiszen nem kézi kapcsolóval, hanem automatikusan, nyomáskapcsoló segítségével kapcsolhatják be és ki őket. A szivattyúban lévő nyomás állandó. Ha megnyitja például a kerti tömlő végén lévő szórófejet, és a nyomás ezáltal csökken, akkor a szivattyú automatikusan beindul. Miután elzárta a szórófejet, a házi vízműben újratermelődik és visszaáll a nyomás, a nyomáskapcsoló pedig leállítja a szivattyút.

Benzines vízszivattyúk

Rövid időn belül szeretné a lehető legtöbb vizet felszivattyúzni? Benzines vízszivattyúink óránként akár 23 000 liter vizet is képesek szállítani, és mindezt úgy, hogy nem kell őket az áramforráshoz csatlakoztatnia. A nagy (akár 4,6 kW) teljesítményű szivattyúk max. 28 méteres nyomómagasságig használhatók. A beindításuk rendkívül egyszerű: mindössze néhányszor meg kell húznia erősen a berántót. A rezgéscsökkentett lábak minimalizálják a rezgés mértékét. Az indításhoz szükséges tartozékok (mint például a gyertyakulcskulcs) megtalálhatók a gyári csomagolásban. A benzinszivattyúkat kifejezetten tiszta vízhez tervezték, ezért egy külön szívókosár óvja a készüléket a szennyeződésektől. Ha szennyezett (szürke) vizet szeretne kiszivattyúzni például a pincéből, akkor jobb, ha búvárszivattyút használ.

Mindegy, hogy akkumulátoros vagy elektromos kerti szivattyúra, benzines vízszivattyúra, vagy automata házi vízműre van szüksége: kínálatunkban egészen biztosan megtalálja az Önnek (és a kertjének) legmegfelelőbb készüléket. Einhell-kisokos | Házi és kerti szivattyúk

Mire érdemes a házi és kerti szivattyúk vásárlásakor figyelnie?

Nem tudta még eldönteni, melyik vízszivattyút válassza? Nem csoda, hiszen óriási termékkínálattal dolgozunk! Az alábbiakban próbálunk segíteni Önnek és elmagyarázzuk, milyen típusú készülékek közül választhat, illetve, a megfelelő ár-érték arány mellett milyen paramétereket érdemes figyelembe vennie a döntés meghozatalakor.

Mire használja majd a szivattyút?

Az, hogy melyik vízszivattyú felel meg legjobban az Ön igényeinek, mindig attól függ, hogy hol és milyen feladatra kívánja használni. Először is, mindig tudnia kell, hogy mennyi vizet szeretne szivattyúzni. Ha egy nagyon nagy kertet kell a szivattyúval megöntöznie, akkor sok vízre, azaz nagyobb szállítási mennyiségre lesz szüksége. Kerti szivattyúink modelltől függően akár 5000 liter/óra teljesítmény elérésére is képesek, ami még a rendkívül nagy kertek öntözését is lehetővé teszi. Feltétlenül vegye számításba a szállítási- és szívómagasságot is! Valamennyi felszíni szivattyúnk maximális szívómagassága 8 méter. A víztározó tehát, amelyből vizet szeretne szivattyúzni, nem lehet ennél mélyebben.

Optimalizált ellenőrzés

Egyes modelleket állapotjelzővel szereltek fel, így a szivattyúkat mindig könnyedén és gyorsan ellenőrizheti. Az LCD- vagy LED-kijelző mindig valós idejű információt nyújt a szivattyú állapotáról, és megjeleníti az esetleges hibaüzeneteket is. A szennyeződésjelzőt ellenőrizve azonnal láthatja, ha a szűrő elszennyeződött, a szivattyúzási folyamat állapotjelző pedig valós idejű információt ad az aktuális szívómagasságról, nyomásról, és az esetleges szivattyúzással kapcsolatos problémákról. Bizonyos modelleket úgynevezett átfolyás-érzékelővel szereltek fel, amely folyamatosan ellenőrzi, hogy a szivattyúban megfelelő-e az áramlás, ezzel is védve a készüléket a károsodástól és meghibásodástól. Egyes szivattyúkat visszacsapó szeleppel ellátott előszűrővel szállítanak. Az előszűrő véd a szennyeződésektől, a szelep pedig megakadályozza, hogy a víz a szivattyú kikapcsolásakor visszaáramoljon az edénybe, amelyből a vizet szivattyúzta.

Egyszerű kezelés

A szivattyút számos olyan funkcióval látták el, amely nagyban megkönnyíti a használatát. A vízleeresztő csavar segít például kiüríteni a vizet a szivattyúból, így azt könnyen fagymentesítheti és felkészítheti a téli időszakra. Az (újra)indítást követően újra fel kell tölteni vízzel a szivattyút, ami a nagy töltőnyílásnak köszönhetően gyerekjáték. A szivattyúfejen lévő átlátszó üveg a töltöttségiszint-jelző, amelyen keresztül folyamatosan ellenőrizheti a vízszintet: így biztosan nem fogja elfelejteni feltölteni a szivattyút. A hordfogantyúnál fogva könnyedén mozgathatja a szivattyút. A rezgés minimálisra csökkentése érdekében benzines vízszivattyúinkat gumírozott lábakkal tervezték. A szilárd rögzítés érdekében néhány felszíni szivattyúnkat furatokkal ellátott talppal szerelték fel.

Fontos biztonsági funkciók

Annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig élvezhesse a felületi szivattyúk nyújtotta előnyöket, érdemes ellenőriznie néhány biztonsági funkciót és berendezést, amelyek folyamatosan óvják a készüléket. A termikus túlterhelés elleni védelem megakadályozza, hogy a motorban kár keletkezzen. A szárazon futás elleni védelem óvja a szivattyút az olyan jellegű károsodástól, amely akkor következik be, ha a készülék nem tud vizet szívni és szárazon fut. Az automata házi és kerti szivattyúk, házi vízművek és kerti szivattyúk felforrósodás elleni védelme megakadályozza, hogy a víz felmelegedjen, ha a nyomóoldal eltömődne, és a víz a szivattyúban maradna. A benzines vízszivattyúk esetében rendkívül hasznos segítség az olajszint-érzékelő, hiszen automatikusan leállítja a készüléket, ha az olajszint túl alacsony. Ha a motorban túl kevés az olaj, kár keletkezhet benne.