Tippek száraz-nedves porszívókkal végzett munkákhoz: minden, amit a professzionális porszívókról tudnia kell

Mindegy, hogy az építkezésen, az otthonában vagy az autó tisztításához használja: a száraz-nedves porszívó nélkülözhetetlen segítőtársa lesz a különösen makacs szennyeződések eltávolításában. Ha rendeltetésszerűen használja és rendszeresen karbantartja a porszívót, akkor segítségével könnyedén felszívhatja a port, a különböző folyadékokat, vagy épp az apróbb törmelékeket.

A porszívó legnagyobb erénye, hogy nincs szükség porzsákra az üzemeltetéséhez, így még a nedves szennyeződéseket is könnyedén felporszívózhatja vele. Ha gyorsan szeretné tisztává varázsolni a padlófelületeket, akkor nem kérdés, hogy Önnek egy száraz-nedves porszívóra van szüksége!

A száraz-nedves porszívó nélkülözhetetlen segítőtárs a különösen makacs szennyeződések eltávolításához.

Száraz-nedves porszívók: kezelési útmutató, tippek és karbantartás

Az útmutatóban leírt lépéseket követve a porszívózás gyors és hatékony, már-már gyerekjáték! Az optimális használat, ápolás, valamint karbantartás biztosítása érdekében az útmutatóban leírtakon túl számos egyéb hasznos tanácsot is megosztunk. Segítünk Önnek, hogy valódi profivá váljon, és a száraz-nedves porszívózás ne jelenthessen Önnek gondot!

A száraz-nedves porszívó használatával és karbantartásával kapcsolatos jótanácsok

Száraz- és nedves porszívózás: igen, ezeket a porszívókat valóban az ilyen szennyeződések eltávolítására tervezték!

Ha száraz-nedves porszívóval dolgozik, akkor elfelejtheti a porzsákkal járó bajlódást: a készülék használata rendkívül egyszerű, és segítségével pillanatok alatt eltávolíthatja a szennyeződéseket. A porszívóval természetesen akkor is gond nélkül feltakaríthatja a szennyeződéseket és a folyadékokat, ha – a mellékelt habszűrőt is behelyezve – porzsákot vagy vlies zsákot használ.

Használja építkezéseken vagy az otthonában, a száraz-nedves porszívó pillanatok alatt nélkülözhetetlen segítőtársává válik! A további tartozékokat és kiegészítőket (pl. szűrők, akkumulátorok vagy szívófejek) használva a készülék rendkívül sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít.

Az Einhell legjobb száraz-nedves porszívói: tekintse meg legkedveltebb modelljeinket!

Nagy szívóteljesítmény, csendes és hatékony: ezek azok a tulajdonságok, amelyek az ezermesterek és az otthoni felhasználók körében is nélkülözhetetlenné teszik készülékeinket. Mindegy, hogy az autót szeretné belülről tisztává varázsolni, vagy a műhelyben kell feltakarítania: modelljeink között egészen biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb készüléket!

Mindig kövesse a kezelési útmutatóban leírtakat

Bár a száraz-nedves porszívók kezelése rendkívül egyszerű, annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni a készülékéből, az alábbiakban bemutatjuk, hogyan érdemes használnia a porszívót az egyes takarítási munkákhoz.

A szőnyeg alapos tisztítása

Útmutató

Az autókárpiton vagy a kanapén elterülő voltok és a szétszórt morzsák mindig rendkívül bosszantóak. A különféle szennyeződések, morzsák és a háziállatok szőre könnyen feltakarítható a kifejezetten kárpitozott bútorokhoz tervezett kárpittisztító szívófej segítségével. Ha a kanapé nehezen elérhető sarkait és réseit szeretné megtisztítani, akkor használja a keskeny fugatisztító szívófejet.

Kérjük, ne feledje, hogy a kárpittisztító szívófejet nem szabad nedves porszívózás közben használni. Ha szeretné eltávolítani a foltokat a kanapéról, akkor használjon folyékony tisztítószereket és törlőrongyot, vagy – ha száraz-nedves porszívóval dolgozik – vigyen fel némi por alapú tisztítószert a felületre, majd a behatási idő lejárta után porszívózza fel. A felület típusától függően szódabikarbónát is használhat.

Tipp: a száraz-nedves porszívó rendelkezik a hagyományos és a nedves porszívó előnyeivel egyaránt. Tökéletes 2 az 1-ben készülék!
A száraz-nedves porszívók padló- és gumiszőnyegek tisztítására is alkalmasak.

Az ideális porszívó allergiások számára

A kiváló minőségű és kifejezetten erre a célra fejlesztett redős HEPA-szűrőknek köszönhetően az Einhell SACL száraz-nedves porszívók szinte baktériummentes levegőt bocsátanak ki, és így nélkülözhetetlen segítőtársai lesznek az allergiásoknak, vagy a porra érzékeny felhasználóknak.

A cserélhető szűrőkön kívül a porszívók papír porzsákkal, vagy (modelltől függően) vlies zsákkal is felszerelhetők, amelyek a port és a száraz szennyeződéseket is összegyűjtik. Ha végzett a munkával, a zsák egyetlen egyszerű mozdulattal kidobható: gyorsan, tisztán és biztonságosan.

Maximális rugalmasság az akkumulátoros kialakításnak köszönhetően

Gondoljon csak bele: léteznek olyan készülékek, amelyeket egyszerűen, vezetékek nélkül, bárhol használhat! Mindegy, hogy az otthonát vagy az autót szeretné tisztává varázsolni, esetleg az építkezésen kell feltakarítania: az Einhell Power X-Change termékcsaládba tartozó száraz-nedves porszívóinak egyetlen feladat elvégzése sem jelenthet akadályt!

Élvezze az erős és nagy kapacitású akkuk nyújtotta vezeték nélküli, határtalan szabadságot és maximális szívóteljesítményt! Felejtse el a hosszabbítókábelekkel való bajódást: mostantól bárhol és bármikor eltávolíthatja a port vagy a nedves szennyeződéseke.

Az Einhell száraz-nedves porszívói kiváló segítőtársa lehet az autója tisztításakor is.

Megbízható segítőtárs nedves szennyeződések eltávolításához

Útmutató

Mindegy, hogy egy kiöntött itallal, az ablakon behullott és a padlón összegyűlt esővízzel, vagy épp a talajvízzel kell megbirkóznia például egy építkezésen: a száraz-nedves porszívó segítségével pillanatok alatt és alaposan feltakaríthatja a folyadékokat és nedves szennyeződéseket.

Vegye ki a porzsákot vagy a vlies zsákot a tartályból, távolítsa el a redős szűrőt, helyezze be a habszűrőt, majd kapcsolja a készüléket szívó üzemmódba. Az erős motor és a tökéletesre tervezett szívófejek által keltett légáram lehetővé teszi, hogy könnyedén eltávolítsa a vizet, a nedvességet és a szennyeződéseket.

Így pillanatok alatt szárazzá varázsolhatja a munkaterületet, felporszívózhatja a vizet az esőben síkossá vált teraszokról, vagy alaposan és hatékonyan megtisztíthatja a padlót. Ha végzett a munkával, ürítse ki a vizet, és hagyja megszáradni a tartályt. Igen, tényleg ennyire egyszerű.

Por és száraz szennyeződések eltávolításához

Útmutató

Mindegy, hogy hajat vagy épp kisebb mennyiségű, finomabb építési törmeléket vagy port kell felporszívóznia: az Einhell száraz- nedves porszívója tökéletes választás, ha makacs szennyeződéseket kell eltávolítania, vagy nagy felületeket kell szárazon megtisztítania. 

Bár az Einhell valamennyi száraz porszívóját használhatja porzsák nélkül is, készülékeinkhez gyárilag mellékelünk porzsákot is. A különösen egyszerű kezelés biztosítása érdekében a száraz porszívók nagy méretű, robusztus és különösen szakadásálló, nem szőtt anyagból készült (vlies) zsákkal is használhatók, amellyel könnyedén felszívhatja a port és a szennyeződéseket. A porszívó így tiszta marad, a zsákban lévő szennyeződéseket pedig egyetlen mozdulattal eltávolíthatja.

A speciális szűrők biztosítják, hogy a száraz-nedves porszívó által kibocsátott levegő higiénikusan tiszta legyen: így válik a készülék nélkülözhetetlen segítőtárssá az allergiások számára.

A por és a száraz szennyeződések eltávolítása gyerekjáték a száraz-nedves porszívó segítségével.

Nagy teljesítményű segítőtárs – az építkezéseken is

Útmutató

Az építkezéseken sokféle szennyeződéssel találkozhat. A száraz port és az apró törmeléket, a nedves foltokat vagy a beömlő esőt gyorsan fel kell takarítani, hogy ne álljon le a munka. Száraz- és nedves porszívózás egyetlen készülékben: a száraz-nedves porszívók segítségével könnyedén eltávolíthatja a legkülönbözőbb szennyeződéseket, amelyekkel az építkezéseken találkozik.

Ha a porszívót rendkívül poros és szennyeződésekkel borított helyeken (például építkezéseken) használja, akkor érdemes az Einhell SACL nedves-száraz porszívóit választania, hiszen a redős HEPA szűrőnek köszönhetően ezek megfelelnek az L porvédelmi osztály előírásainak, vagyis a finomport is megbízhatóan kiszűrik.

Az integrált automata dugaljnak köszönhetően a száraz-nedves porszívók az elektromos szerszámok által keltett por elszívására is alkalmasak. Ha például az építkezésen gipszkartoncsiszolóval vagy fűrésszel dolgozik, és a szerszámot a porszívón lévő automata dugaljhoz csatlakoztatja, akkor mindössze annyit kell tennie, hogy a porszívó gégecsövet a szerszámgép elszívóadapteréhez csatlakoztatja. Ha beindítja a szerszámgépet, a száraz-nedves porszívó automatikusan bekapcsol, és elszívja a munkaterületről a port és a forgácsot. Az automata dugalj így nem csupán áramforrásként szolgál: a szinkronfunkciónak köszönhetően a csatlakoztatott szerszámgéppel együtt kapcsol be, és némi késleltetéssel áll le. A porszívó ideális olyan mesteremberek, kőművesek vagy ezermesterek számára, akik tisztán és rendben szeretnék tartani a munkaterületet!

Find the right accessory for your wet/dry vacuum cleaner

A megfelelő tartozék kiválasztása: hozzon ki még többet a száraz-nedves porszívójából!

Az Einhell száraz-nedves porszívóit úgy tervezték, hogy a gyári csomagolásban található tartozékokkal számos feladatot elvégezhessen, és eltávolíthassa a nedves- és száraz szennyeződéseket. Az alábbi tartozék még sokoldalúbbá teszi a készülékét:

Akkumulátor száraz-nedves porszívókhoz

Ha vásárol egy tartalék Power X-Change akkumulátort, akkor azzal jelentősen megnyújthatja a készülék üzemidejét. Ehhez a termékcsalád 18 V-os, legalább 2,5 Ah akkujait ajánljuk.

Szívófejkészlet

Elvesztett egy szívófejet, vagy pont olyan fejre lenne szüksége, ami nincs benne a készülék gyári csomagolásában? Kínálatunkban számos szívófejkészletet talál, köztük egy – kifejezetten az autóülések és járműbelsők tisztítására tervezett – autótisztító készletet.

Papír porzsák a tartályhoz

Tiszta ügy: a száraz szennyeződések és por számára tervezett zsák maximális hatékonyságot biztosít és még huzamosabb használatot követően is tiszta marad. Az erős papír porzsákot egyetlen egyszerű mozdulattal kiveheti és kidobhatja.

Összegzés: száraz- és nedves porszívózás – egyetlen készülékkel

A porszívók új generációja: az Einhell száraz-nedves porszívóit azért tervezték, hogy megkönnyítsék otthona, autója, vagy éppen az építkezések munkaterületeinek tisztítását. Könnyedén eltávolítják a nedves szennyeződéseket vagy a port, használhatja őket porzsák nélkül és zsákkal egyaránt, a szűrőnek köszönhetően pedig jelentősen megkönnyítik az allergiások életét. Ahogyan azt a kezelési útmutatóban is olvashatja, a száraz-nedves porszívók használata roppant egyszerű, és az eredmények még a hagyományos porszívókkal való közvetlen összehasonlításban is rendkívül meggyőzőek.

picture of dummy man
Written by Tom Weber
Published on 22.12.2022

Tom Weber az Einhell termékspecialistája. Blogbejegyzéseiben nem csak a különböző Einhell eszközök kezelésében szerzett széleskörű tudását osztja meg, hanem inspirációt és instrukciókat is ad olyan projektekhez, amelyeket minden barkács-rajongó meg tud valósítani otthon.