Fűszegélynyírók / fűkaszák

Az Einhell fűszegélynyíróival vagy fűkaszáival gyorsan, pontosan és fáradság nélkül levághatja a rakoncátlan fűszálakat, a fűnyírásból visszamaradt fűsávokat, és azokat a gyomos területeket, amelyekkel a fűnyíró nem bír el. A forgó nejlon vágódamillal vagy a műanyag késekkel bátran dolgozhat sarokkövek vagy a ház sarkai mentén, és a fák körül is. A legjobb fegyver a gyomnövények ellen vívott csatában: a fűkaszák nem nejlondamillal, hanem fémből készült, erős vágókéssel veszik fel a harcot a vastag szárú gyomnövényekkel, a sűrű gazzal vagy épp a fás szárú növényekkel. Mit gondol, a fentiekben leírtak alapján ki áll nyerésre? A maximális rugalmasság és határtalan szabadság biztosítása érdekében számos fűszegélyvágót és fűkaszát Power X-Change akkumulátorokkal üzemeltethet.

Fűszegélynyírók és fűkaszák

Fűszegélynyírók a kert szebbé tételéhez

Fedezze fel fűszegélynyíróink széles választékát! Akár akkumulátoros, benzines vagy elektromos fűszegélynyíróra van szüksége, nálunk mindig megtalálja a kerti munkákhoz legmegfelelőbb eszközt. A nejlondamil-technológia, a centrifugális tengelykapcsoló és a hatékony motor gyors vágást és szép vágásképet garantál. Akkumulátoros fűszegélynyírók a Power X-Change akkurendszernek köszönhetően nagy teljesítményt és maximális rugalmasságot nyújtanak. A lítium-ion akkumulátorok precíz nyírást tesznek lehetővé még a nehezen hozzáférhető helyeken is. Az akkukat az Einhell rendszercsaládjának további akkumulátoros szerszámgépeihez is használhatja. Benzines fűnyíróink maximális teljesítményt biztosítanak még a legmegerőltetőbb kerti munkák során is. A max. 450 W teljesítményű elektromos fűnyírók hosszabb fűnyírási munkákhoz ideálisak. A robusztus tápkábel maximális mozgásszabadságot biztosít. Azt szeretné, hogy tökéletes legyen a végeredmény? Az Einhell nagy teljesítményű fűszegélynyíróival ezt könnyedén megvalósíthatja!

Motoros fűkaszák nagy területek megmunkálásához

Tudjon meg mindent az Einhell sokoldalú fűkaszáiról! Mindegy, hogy akkumulátoros vagy benzines fűkaszára van szüksége, nálunk egészen biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb készüléket. Nagy teljesítményű fűkaszáink tervezésekor az erő mellett az egyszerű használat és a maximális biztonság volt a legfőbb szempont. A benzines fűkaszák két- és négyütemű motorjai által meghajtott kések játszi könnyedséggel távolítják el a gazt, azok gyökerét és a sűrű gyomnövényzetet. A fűkaszákat nejlondamilos damilfejjel is felszerelheti, és így talapzatok, köves területek és növények közelében is dolgozhat velük. Az akkumulátoros fűkaszák egy vagy két Power X-Change akkuval üzemeltethetők. Ez a megoldás maximális teljesítményt, és vezeték nélküli, határtalan szabadságot biztosít. Ha termékeink közül választ, a nagyobb területek lenyírása mostantól nem jelenthet gondot!

Akkumulátoros gyepszegélyvágók

Ahhoz, hogy a gyepszéleket is igazán szépre tudja nyírni, gyakran nem elegendő egy hagyományos fűnyíró; ilyenkor bizony szüksége lehet egy gyepszegélynyíróra. A készülék segítségével függőlegesen vág a gyepbe, és gyakorlatilag egy „vájatot” készít a talajba. Ha elvágja a gyökereket, akkor a gyep nem tud ránőni a frissen vágott szegélyre. Ezzel a megoldással szépen elhatárolhatja a gyepet az autófelhajtóktól, járdáktól, szegélyektől és az ágyásoktól is. Mivel az akkumulátoros gyepszegélyvágót ilyen feladatok elvégzésére tervezték, nem használható nagyobb területek vagy magas fű lenyírására. A dupla kés gyors és pontos munkavégzést tesz lehetővé. A háromfokozatú mélységállítást használva könnyedén beállíthatja a vágásmélységet. A készülék a Power X-Change termékcsalád tagja, így a 18 voltos akkumulátor a sorozat összes többi kerti szerszámához is használható. 

Elektromos fűkaszáinkat és szegélynyíróinkat számos olyan hasznos funkcióval szerelték fel, amelyek még egyszerűbbé teszik a kertben végzett munkát. Einhell-kisokos: fűszegélynyírók és fűkaszák

Az Einhell fűszegélynyírók és fűkaszák előnyei

Az Einhellnél büszkék vagyunk arra, hogy valamennyi kerti- és szerszámgépünk tervezésekor az a cél vezetett minket, hogy a legmodernebb technológiát, a több évtizedes tudást, és a zseniális ár-érték arányt ötvözzük. Ennek köszönhetően akkumulátoros fűszegélynyíróink és akkumulátoros fűkaszáink évek óta a legnépszerűbb és legjobb kerti gépek közé tartoznak Németországban. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy miért olyan különlegesek a fűkaszáink:

Vágástechnika

A fűszegélynyírókat és a fűkaszákat nem csak a felhasználási terület, hanem a vágásszélesség alapján is megkülönböztetjük. Míg az Einhell fűszegélynyírók vágásszélessége legfeljebb 30 cm, addig a fűkaszák akár 42 cm-es munkaszélességgel is büszkélkedhetnek. Mindkét készüléktípust használhatja damillal vagy késsel. Egyes termékek esetében mindkét vágóeszköz megtalálható a gyári csomagban. A fűkaszák masszív kései erős fémből készülnek, így ideálisak a fás növények vagy a magas fűfélék lenyírására. A fűszegélynyírók műanyag pengéivel egyszerűbb és könnyebb nyírási munkákat végezhet el. A damillal történő nyírás szintén a jól bevált módszerek közé tartozik: az ütésre automatikusan utánengedő (tipp-automatikával felszerelt) vagy teljesen automatikus damilfejek gondoskodnak arról, hogy a damilszál mindig kellően hosszú legyen

Egyszerű kezelés

A praktikus fűszegélynyírókat és a nagy teljesítményű fűkaszákat számos olyan hasznos funkcióval látták el, amelyek nagyban megkönnyítik a munkavégzést. A Softgrip borítású puha markolat és könnyű kialakítás biztosítják, hogy a gyepápolás a lehető legkevesebb energiát igényelje Öntől. Egyes modellek szára kihúzható: így kiegyenesedve, a hátát kímélve tud dolgozni. A fűkasza a fűszegélynyíróhoz képest nehezebb, így párnázott vállhevederrel szerelték fel. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a súlyt a válla tartsa, Önnek pedig csak a kétkezes fogantyúnál (vagyis szarvnál) fogva kell mozgatnia a készüléket. A súly így optimálisan eloszlik, ami egyenletes és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé.

Optimális vágás

A fű és a bozótos nyírásakor elengedhetetlen, hogy a vágószerszám kellően éles és mindig használatra kész legyen. Mivel a fűkaszák robusztus kései rendkívül tartósak, ritkán kell őket kicserélnie. Ha szívesebben dolgozna damillal, akkor a tipp-automatika segítségével egyszerűen utánengedheti a damilszálat. Ez a megoldás biztosítja, hogy mindig legyen elegendő damil a vágás elvégzéséhez, és mindig a maximális vágásszélességgel dolgozhasson. Ha műanyag pengékkel felszerelt akkumulátoros fűnyírót választ, akkor mindig győződjön meg róla, hogy van-e kéznél tartalék penge. Egyes modelleknél ezek a pengék közvetlenül a készüléken, egy tárolórekeszben találhatók. Ha egy ilyen műanyag kés eltörik (például amikor egy kőhöz ér), néhány egyszerű lépésben, mindenféle szerszámok nélkül kicserélheti.

Tiszta élek

Annak érdekében, hogy a fűszegélyek és a szegélykövek mentén is tökéletes legyen a vágás, az Einhell fűszegélynyíróit számos hasznos funkcióval szerelték fel. Modelltől függően a motorfej több különböző fokozatba dönthető, illetve balra és jobbra max. 90°-ban is elforgatható. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy a gyepszegélyek mentén függőleges vágásokat végezhessen. A vágás még pontosabb lesz, ha vezetőkerékkel ellátott modellt választ. Ha óvni szeretné növényeit, a virágágyásokat és a fákat, akkor feltétlenül olyan készülékkel dolgozzon, amelyet távtartóval (flowerguarddal) szereltek fel. A távtartó biztosítja, hogy mindig legyen elegendő távolság a vágókés és a növény között.