Szeretné igazán szépre megformázni a sövényt? A megfelelő sövényvágót választva könnyedén ápolhatja és megmetszheti a sövényeket, a bokrokat és a cserjéket. Válassza minden projekthez a legmegfelelőbb modellt: akkumulátoros és elektromos sövényvágóink, akkumulátoros és elektromos magassági sövényágóink, illetve benzines sövényvágóink segítségével könnyedén megvalósíthatja az elképzeléseit!

Az Einhell kínálatában elérhető sövényvágótípusok

Akkumulátoros sövényvágók

Számos modellt forgatható fogantyúval szereltek fel, így az akkus készülékek számos feladatra bevethetők. Az akkumulátoros sövényvágókat az intelligens Power X-Change rendszer újratölthető akkumulátoraival üzemeltetheti, ami nagy teljesítményt, maximális rugalmasságot és határtalan szabadságot biztosít. A gyorstöltő és az akkumulátor egyes modellek esetén megtalálható a gyári csomagolásban.

Az akkumulátoros sövényvágó lézerrel vágott és gyémántköszörült-acél pengéi különösen pontos és precíz vágásokat tesznek lehetővé, így segítségükkel bármilyen sövényt könnyedén formába hozhat. A fém hajtómű hosszú élettartamot biztosít a készüléknek. A tartóval ellátott ütközésvédőnél fogva az akkumulátort helytakarékosan és egyszerűen, a falra akasztva is tárolhatja.

Akkumulátoros magassági sövényvágók

Az akkumulátoros magassági sövényvágó nélkülözhetetlen segítség a magasabb bokrok visszavágásához. Annak érdekében, hogy bármilyen magasságban pontos függőleges és vízszintes vágásokat tudjon végezni, egyes modelleknél különböző szögekben rögzítheti a vágófejet és a főfogantyút. Ha befejezte a nyírást, húzza a robosztus tokot az akkumulátoros magassági sövényvágó kardjára.

A fém hajtóműnek köszönhetően az akkumulátoros szerszámgépek különösen tartósak. A lézerrel vágott és gyémántköszörült-acél pengék precíz és tiszta vágást tesznek lehetővé. A praktikus gyorsrögzítővel ellátott állítható pótfogantyú segít abban, hogy a készülékkel gyorsan és hatékonyan tudjon dolgozni. Ezzel a géppel könnyedén formára nyírhatja a sövényeket, bokrokat és cserjéket.

Elektromos sövényvágók

Ha az áramforráshoz csatlakoztatja az elektromos sövényvágót, akkor maximális hatékonysággal, megszakítás nélkül dolgozhat. A robusztus, lézerrel vágott és gyémántköszörült-acél pengék mindig pontos vágást tesznek lehetővé. A hosszú élettartam biztosítása érdekében az elektromos sövényvágót fém hajtóművel gyártják.

Az alapfelszereltséghez tartozó ergonomikus fogantyú lehetővé teszi, hogy még a magasabb sövényeket is könnyedén meg tudja munkálni. A készülék védelme érdekében a legtöbb elektromos modellt ütközésvédelemmel látták el, illetve alumínium késvédő tokkal szerelték fel. A kábelrögzítő óvja a kábelt a sérülésektől, és biztosítja, hogy az elektromos sövényvágót hosszú ideig gond nélkül használhassa a kertben.

Elektromos magassági sövényvágók

Az elektromos sövényvágó tápellátása is elektromos kábelen keresztül történik. Válassza a kihúzható nyéllel vagy teleszkópos hosszabbítóval ellátott készülékeink bármelyikét, biztos lehet benne, hogy a magasabb sövények ápolása mostantól gyerekjáték lesz!

Az állítható vágásszögnek köszönhetően rendkívül könnyű a munkavégzés. A gyorskioldóval ellátott állítható heveder megtartja a készüléket és segít a megfelelő súlyelosztásban, így gyakorlatilag a megerőltető munka sem fogja megterhelni a hátát. Az állítható pótfogantyú biztos fogást garantál munka közben.

Benzines sövényvágók

Egy nagyon hosszú és magas sövényt szeretne megnyírni? A régen telepített sövények ágai általában vastagabbak, ezért az ilyen projektekhez nagy teljesítményű sövényvágóra van szüksége. Egy valamiben biztos lehet: az Einhell benzines sövényvágójában mindig lesz elegendő tartalék a feladat elvégzéséhez! Az erős motor és a nagy fogtávú, lézerrel vágott kések lehetővé teszik, hogy még a vastag ágakat is könnyedén elvágja.

Ezzel a megoldással akár huzamosabb ideig is rugalmasan és vezeték nélkül dolgozhat. A forgatható fogantyú és a rezgéscsökkentett kialakítás csökkenti az Önre eső terhelés mértékét, így a benzines sövényvágóval mindig a lehető legkényelmesebben és biztonságosabban nyírhatja a sövényt.

Ha akkumulátoros sövényvágóra, esetleg elektromos sövényvágóra, netalán benzines sövényvágóra van szüksége, készülékeink között egészen biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet! Sövényvágó-kisokos

Mire érdemes a sövényvágó vásárlásakor figyelnie?

A sövénynyírók széles választékában sokszor bizony nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbb készüléket. Éppen ezért még fontosabb, hogy vásárlás előtt átgondolja, milyen munkát szeretne végezni ezzel a kerti szerszámgéppel. Az alábbiakban megmutatjuk Önnek, mire kell feltétlenül ügyelni a vásárlás során.

Vágáshosszúság és fogtávolság

Ha sövényeket vagy bokrokat szeretne megformázni, akkor a kisebb vágáshosszúságú készülékekkel pontosabban dolgozhat. Ha nagyobb kerti sövényeket kell visszavágnia, akkor mindenképpen a nagyobb vágáshosszúságú gépeket válassza!

A fogtávolság is rendkívül fontos tényező: minél nagyobb ez az érték, annál vastagabb ágakat tud elvágni a készülékkel.

Súly

A sövényvágókkal való munka során a készülék súlya rendkívül fontos tényező. Ha a készülék túl nehéz, akkor csak fáradságos munkával tudja elvégezni a szükséges feladatokat.

Az akkumulátoros és elektromos sövénynyíró-modellek jóval könnyebbek, mint a benzines társaik. A sövénynyírók háza alapvetően különösen erős és kiváló minőségű műanyagból készül, ami segít a súly minimalizálásában. Így szó szerint még akkor is gyerekjáték a munka, ha fej feletti feladatok elvégzéséhez használja a sövényvágót.

Minőség és kialakítás

A biztonság mindennél fontosabb: ha a kétkezes biztonsági kapcsoló bármelyik kapcsológombját elengedi, akkor az automatikus késleállítás azonnal megállítja a pengéket. Ez nem csak az adott vágási művelet vagy a munka befejeztével hasznos: vészhelyzetben bizony nélkülözhetetlen segítség lehet. Benzines sövényvágóink rezgéscsökkentett kivitelben készülnek, így óvják a felhasználó karját és kezét, illetve kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé.

A kiváló minőségű, lézerrel vágott és gyémántköszörült-acél kések tartósan éles megoldást biztosítanak. A fém fogaskerekek szintén a minőségről tanúskodnak: ezek gondoskodnak a készülék hosszú élettartamáról.