Fűszegélynyírók

A fűszegélynyíró nélkülözhetetlen segítség, ha nehezen elérhető széleken, szűk helyeken és sarkokban kell dolgoznia. Modelltől függően műanyag pengével vagy praktikus damilfejjel rövidítheti le a füvet a kívánt magasságra. A könnyű, csendes és vezeték nélküli Power X-Change akkumulátoros és elektromos készülékek mindig maximális rugalmasságot garantálnak. Sőt! Ha ezek mellé még akkumulátoros gyepszegélyvágót is használ, akkor biztos lehet abban, hogy a gyep mindig rendezett és ápolt lesz. A fémből készült kétoldalt élezett késsel tökéletes gyepszegélyeket készíthet. A praktikus és könnyű kerti fűszegélynyírók nélkülözhetetlen segítőtársai lesznek például a nehezen megközelíthető, gyeppel borított lejtős területek lenyírásakor. Pillanatok alatt szebbé varázsolhatja velük a virágágyás előtti füvet is, hiszen a távtartó (flowerguard) segít a megfelelő távolság megtartásában, és így óvja a növényeket is.

Az Einhell fűszegélynyíró-típusai

Vezeték nélküli, határtalan szabadság az akkumulátoros fűszegélynyírókkal

Az akkumulátorok segítségével könnyedén és vezetékek nélkül megvalósíthatja álmait a kert valamennyi szegletében. Az Einhell akkumulátoros fűszegélynyíróival pontosan és könnyedén lenyírhatja a füvet, bárhol is kell dolgoznia. Az egyedülálló Power X-Change akkumulátorrendszer minden körülmény között maximális teljesítményt biztosít. Felejtse el a hosszú kábeleket vagy a zajos benzinmotorokat: a nagy teljesítményű akkumulátorok határtalan szabadságot biztosítanak. Egészen biztos lehet abban, hogy még soha nem dolgozott olyan gyorsan és könnyedén, mint az Einhell akkus kerti készülékeivel!

Elektromos fűszegélynyírók huzamosabb ideig végzett munkákhoz

Maximális elektromos teljesítmény hobbi- és profi kertészeknek egyaránt: a nagy teljesítményű elektromotornak köszönhetően az Einhell elektromos fűszegélynyírói maximális vágásteljesítményt biztosítanak még akkor is, ha közepes nagyságú vagy nagy területeket kell megmunkálnia. Az erős nejlondamil még a kert elrejtett részeiből is könnyedén eltávolítja a fűszálakat. A hosszú kábel és a könnyű motor különösen maximális rugalmasságot és egyszerű kezelést tesznek lehetővé.

Benzines fűszegélynyírók a maximális teljesítményért

A profik választása: a benzines fűszegélynyírók egyetlen készülékben ötvözik a maximális teljesítményt és a nagyfokú rugalmasságot. A kiváló minőségű és csökkentett rezgésszintű kétütemű motor minimális energiaveszteséggel adja le a teljesítményt a dupla szálú damilfejnek, amely több mint 8000 fordulat/perc sebességével mindig tiszta és hatékony végeredményt biztosít. Bár nagy teljesítményű készülékekről van szó, az Einhell benzines fűszegélynyírók kezelése rendkívül egyszerű. 

Akkus fűszegélynyírók a tiszta szegélyekért

Ha szegélyeknek tűpontosaknak kell lenniük, akkor bizony a hagyományos fűszegélynyírók nem elegendők: ilyenkor már gyepszegélyvágóra van szükség. Ezek a készülékek függőlegesen vágnak bele a gyepbe, behatolnak a talajba, és precízen meghúzzák a határt a gyep, az autófelhajtók, utak és a szegélyek között. Mivel az akkumulátoros gyepszegélyvágót ilyen feladatok elvégzésére tervezték, nem használható nagyobb területek vagy magas fű lenyírására. A készülék a Power X-Change termékcsalád tagja, ezért ugyanazt a 18 V akkumulátort használhatja hozzá, mint a sorozat összes többi kerti- és szerszámgépéhez.

Mindegy, hogy damilos vagy műanyag pengével felszerelt, akkumulátoros vagy elektromos készüléket keres, kínálatunkban mindig megtalálja azt a készüléket, amellyel tökéletes lesz a végeredmény. Einhell fűszegélynyíró-kisokos

Mire érdemes figyelnie a fűszegélynyíró vásárlásakor?

Gondolja át, hogy pontosan mire szeretné használni a készüléket. Csak kisebb területeket kell lenyírnia, vagy esetleg nagyobb projektekről van szó? Az is előfordulhat, hogy Önnek egy gyepszegélyvágóra lenne szüksége? Az alábbiakban ismertetjük Önnel a legfontosabb paramétereket és kritériumokat.

Különféle vágástípusok

Öntől függ, hogy damilszálas vagy műanyag vágópengés készülékeink egyikét választja-e. Damilos fűszegélnyíróink maximum 30 cm-es vágásszélességgel dolgoznak. A teljesen automata száladagolású damilfej a tipp-automatika segítségével könnyedén kiengedi az erős damilszálat. A műanyag pengés fűszegélynyíró maximális vágásszélessége 24 cm. A gyári csomagolás tartalmazza a tartalék pengéket is, amelyek szüksége esetén könnyedén kicserélhetők. Az akkumulátoros fűszegélyvágókat kétoldalú fém vágókéssel szerelték fel, amelyek akár 45 mm mélyen is képesek a talajba vágni. A vágást 36,5 mm mélységtől kezdve 3 különböző fokozatban állíthatja be.

Biztonság

Az Ön biztonsága mindennél fontosabb számunkra! A fűszegélynyíróra szerelt damilvédő burkolat, illetve, a gyepszegélyvágón található késvédő burkolat megvédi Önt azoktól az apró tárgyaktól, amelyek a szegélynyírás vagy a vágás során szétrepülhetnek. A flowerguard (távtartó) megóvja a virágokat, kisebb bokrokat vagy akár fák kérgét is. Elektromos készülékeinket kábelrögzítővel szerelték fel, amely megakadályozza, hogy a tápkábelt véletlenül kihúzza: ezzel csökkenti és megelőzi a készülék meghibásodásának a lehetőségét is.

Kényelmes használat

Az egyszerű és hátat kímélő fűnyírásra a könnyű kialakítás, valamint a részben rugalmasan a nyélre erősíthető, Softgrip borítású pótfogantyú a garancia. A szarv még a nehezen megközelíthető helyeken is megkönnyíti a fűnyírást. A vezetőrúd fokozatmentesen kihúzható, így könnyedén beállítható az Ön magasságához. Bizonyos modellek esetében van lehetőség a motorfej megdöntésére és elforgatására is, így ugyanis még a sövények és bokrok alatt is dolgozhat, illetve tiszta, szép egyenletes vágásokat végezhet a szegélyek mentén. A készülékek könnyen és helytakarékosan tárolható a szétszedhető nyélnek köszönhetően.

Sokoldalú felhasználási lehetőség

Fűnyírás fűszegélynyíróval? Hát persze! Egyik akkumulátoros fűszegélynyírónkhoz egy extra fűnyíródekket is mellékelünk, amelyet külön szerszámok használata nélkül is átalakíthat stílusos városi fűnyíróvá. A kerekek segítik a pontos vezetést, és ezáltal tűpontos végeredményt garantálnak. Néhány kerti fűszegélynyírón találhatók praktikus tárolórekeszek, amelyekben a tartalék pengéket tárolhatja. A tárolónak köszönhetően a pengék és a pótalkatrészek mindig kéznél lesznek, amikor szükség lesz rájuk. Számos modellünket 5 különböző fokozatba dönthető motorfejjel szerelték fel, amelynek köszönhetően a növények alatt is relatíve egyszerűen tud majd dolgozni a készülékkel. A szegélyvágás optimalizálása érdekében egyes motorfejek balra és jobbra is max. 90°-ban forgathatók el.

Tippek és trükkök a fűszegélynyíró helyes használatához

Előkészületek

A gyepápolás és a tökéletes gyep a megfelelő fűnyíró kiválasztásával kezdődik. Nyírja le alaposan a kert minden zugát, és csak azokat a területeket hagyja meg, amelyeket a fűnyíró nem ér el. A hagyományos fűnyíróval nehezen megközelíthető helyeket pillanatok alatt szebbé varázsolhatja a fűszegélynyírók segítségével. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy a szegélyek, illetve virágágyás vagy a terasz széleihez mindenképpen a kifejezetten erre a célra tervezett fűszegélynyírót használja.

A készülék helyes használata

Akkor a legcélszerűbb lenyírni a gyepet, ha az száraz. A fűszegélynyírót mindig a gyep lenyírt részén indítsa be, majd fogja erősen a készüléket mindkét kezével. Ezt követően mozgassa a fűnyírófejet balról jobbra, majd vissza. Ha a damil vagy a penge az óramutató járásával megegyező irányban forog, akkor a munkát mindig a lenyírandó terület bal oldalán kezdje, így ugyanis a levágott fű nem fogja akadályozni Önt a munkában. Soha ne nyúljon a damilhoz, ha a motor jár!

Biztonság

Használatba vétel előtt mindig ellenőrizze, hogy az megfelelően működik-e a készülék: szemrevételezéssel vizsgálja meg a damilfejet és a műanyag pengét, amennyiben benzines készülékkel dolgozik, az olaj- és üzemanyagtartályt, akkus készülékek esetén pedig a Power X-Change akkumulátor töltöttségi szintjét. A technológia mellett legalább ugyanolyan fontos szerep jut a védőöltözetnek is. Ha a fűszegélynyíróval dolgozik, akkor mindenképpen viseljen szem- és hallásvédő eszközt, valamint hosszú, vágásbiztos nadrágot.