Mindegy, hogy az erdőben, otthon vagy a kertben, tűzifa aprításra vagy gallyazáshoz használja: az Einhell láncfűrészei nélkülözhetetlen segítőtársak, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen hobbikertész eszköztárából sem. A benzines ágvágó fűrész egy kisméretű láncfűrész, amellyel anélkül is megmetszheti a fákat és a bokrokat, hogy létrára kelljen állnia. A benzines láncfűrészekkel még a bonyolultabb, nagyobb erőt igénylő munkákat is könnyedén elvégezheti. Az elektromos láncfűrészek ezzel szemben könnyebbek, halkabbak, és nem bocsátanak ki káros anyagot - ennek eredményeképpen pedig a munkavégzés is egyszerűbb és kényelmesebb lesz. Az Einhell Power X-Change akkumulátoros láncfűrészeit bárhol, bármikor bevetheti!

Az Einhell kínálatában elérhető láncfűrésztípusok

Akkumulátoros láncfűrészek

Környezetbarát, csendes és erős készülékek: ezek az Einhell akkumulátoros láncfűrészei. Soha többé nem kell amiatt aggódnia, hogy kifogy a benzin. Sőt! A vezetékekben sem fog megbotlani többet, ha a határtalan szabadságot kínáló akkumulátoros láncfűrészeket választja. A benzines láncfűrészekhez képest az akkumulátoros modellek nem csak halkabbak, de kevesebb karbantartást is igényelnek, és mivel nem termelnek kipufogógázt, ezért környezetbarát alternatívaként is szolgálnak. A 18 V modellek mellett léteznek erősebb, 36 V láncfűrészek is, amelyek teljesítményben már felveszik a versenyt a benzines társaikkal. Rögzítse a készülékre a megfelelő Einhell Power X-Change lítium-ion akkumulátort, töltsön fűrészláncolajat a tartályba, és... Már meg is kezdheti a munkát! A lánc feszességének beállítása, valamint a gyors és hatékony munkavégzés biztosítása érdekében valamennyi akkus láncfűrészt olyan feszítő- és rögzítőrendszerrel szerelték fel, amelyhez nem lesz szüksége külön szerszámra. A fűrészelés így biztonságos, és a fűrészlánc sem kopik olyan gyorsan.

Elektromos láncfűrészek

Ha huzamosabb ideig kell egy munkadarabon dolgoznia, akkor érdemes elektromos láncfűrészeink valamelyikét választania. Az elektromos láncfűrész nagy teljesítményű, több mint 1800 W motorja mindig elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy még a teljesítményintenzív fűrészelési feladatokat is könnyedén és gyorsan elvégezhesse. A körülbelül 15 m/mp láncsebesség kiváló vágási eredményt szavatol. A kábelrögzítő megakadályozza, hogy a vezeték megsérüljön, és biztosítja, hogy ne húzhassa ki véletlenül a csatlakozóaljzatból.

 

Benzines láncfűrészek

Ha benzines láncfűrészt vásárol, akkor soha többé nem kell a vezetékek vagy a töltőben lévő akkumulátorok miatt aggódnia! A benzines láncfűrész lenyűgöző teljesítményű motorja nagy és állandó teljesítményt biztosít, így segítségével még a nagyon vastag ágakat, fatörzseket, sőt, még a keményfát is könnyedén, erőfeszítés nélkül átfűrészelheti. Attól függően, hogy melyik benzines láncfűrészmodellt választja, nagy vágási teljesítménnyel, és 20 m/mp-nél nagyobb láncsebességgel dolgozhat. Az automata szivató, a primer pumpa és a digitális gyújtás könnyű indítását és egyenletes működést tesznek lehetővé.

Magassági ágvágó fűrészek

Magas ágakat kell lefűrészelnie? Felejtse el az ingatag létrákat! Válassza az Einhell magassági ágvágó fűrészét, amely a kihúzható nyélre erősített láncfűrész segítségével még a vastag ágakat is könnyedén levágja. Bár ezeknek a fűrészeknek rövidebb a vágáshosszúsága, a teleszkópos nyél révén messzire elérhet velük. A kihúzható nyéllel felszerelt készülékek különböző meghajtástípusokkal, ill. multifunkciós szerszámként érhetők el. Ha vezeték nélküli megoldásban gondolkodik, akkor válassza az Einhell Power X-Change rendszercsaládjába tartozó akkumulátoros ágvágót, az akkumulátoros multifunkciós szerszámot, vagy a benzines multifunkciós szerszámot. Van a közelben elektromos csatlakozási lehetőség? Akkor az elektromos magassági ágvágó fűrész is tökéletes megoldás!

Akkumulátoros ágvágó fűrészek

Az akkumulátoros ágvágó fűrész nélkülözhetetlen segítség, ha fák és bokrok karnyújtásnyira lévő ágait szeretné egyszerűen és gyorsan levágni. Ez a készülék tökéletes eszköz a mindennapi kerti munkákhoz. Az akkumulátoros ágvágó fűrésszel akár 90 mm vastag ágakat is könnyedén elvághat a vízszintesen előre és hátra mozgó fűrészlap segítségével. Az ágvágó fűrész más elven működik, mint a klasszikus láncfűrészek, amelyek vágókarddal és fűrészlánccal vannak felszerelve. A pontos végeredményről a levehető kengyel gondoskodik: mivel a fűrészt ennek segítségével rögzítheti az ágon, ezért könnyebben levághatja azt. Attól függően, hogy melyik Power X-Change akkumulátort használja a fűrészhez, ez a rendkívül könnyű és könnyen kezelhető szerszámgép akár bonyolultabb favágási munkákhoz is használható.

Mire kell ügyelnie a láncfűrész vásárlásakor?

Az akkumulátoros-, elektromos- és benzines láncfűrészek esetében is vannak olyan funkciók és sarkalatos pontok, paraméterek, amelyekre nagyon kell figyelnie. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy melyek azok a funkciók, amelyek segíthetik a munkáját, és megkönnyítik az egyes modellek közötti választást.

Válasszon kiváló minőségű fűrészláncot és vágókardot!

Ha sokáig szeretné használni a láncfűrészt, akkor mindig kiváló minőségű anyagból készült fűrészlánccal és vágókarddal dolgozzon! Az automatikus láncolajozás gondoskodik a lánc megfelelő és folyamatos kenéséről: a kenés csökkenti a lánc és a sín közötti súrlódást, és a kisebb mértékű kopás révén meghosszabbítja az élettartamot. A szerszám nélküli láncfeszítés segítségével bármikor egyszerűen és pillanatok alatt megfeszítheti a fűrészláncot, tökéletes vágási eredményt biztosítva ezzel.

Mindig legyen elegendő teljesítmény a vágás elvégzéséhez!

A láncfűrész teljesítményének egyik mérőszáma a vágási teljesítmény. A maximális láncsebesség ebben az esetben a vágási teljesítményt jelzi. A teljesítményt meghatározza a motor típusa (szénkefe nélküli vagy szénkefével felszerelt változat) is. A benzinmotoros modellek hengerűrtartalma és az elektromos modellek wattszáma megmutatja, hogy mekkora a láncfűrész teljesítménye. Minél teljesítményintenzívebb egy feladat, azaz minél keményebb és vastagabb egy fadarab, annál több erőre és vágási teljesítményre lesz szükség az elvágásához. Ha huzamosabb ideig szeretne megszakítás nélkül dolgozni, akkor célszerű olyan készüléket választani, amely legalább 100 ml űrtartalmú olajtartállyal rendelkezik.

 

A láncfűrész használata

Ahhoz, hogy a láncfűrészt több pozícióban – vízszintes és függőleges vágásokhoz is – használhassa, az elülső körfogantyú kialakítására rendkívül nagy hangsúlyt fektettek. Benzinmotoros láncfűrészeinket rezgéscsillapító markolattal szerelték fel, amely tompítja a motor rezgéseit, és biztosítja a kényelmes munkavégzést. Az erős karmos ütköző azért hasznos segítség, mert ennél megtámasztva nagyobb nyomást fejthet ki, és könnyedén elvághatja a fadarabot.

Fontos biztonsági funkciók

A sérülések elkerülése érdekében a fűrészt biztonsági berendezésekkel szerelték fel. A láncfékkel ellátott visszacsapódás-védelem biztosítja, hogy a lánc vészhelyzetben azonnal leálljon. A láncfogó csapszeg rendkívül fontos szerepet játszik abban az esetben, ha elszakad a fűrészlánc: a csapszeg a ház alján helyezkedik el, csökkentve ezáltal annak kockázatát, hogy a lánc a motorblokk alá csapódjon, és megsebesítse Önt.